22 Aralık 2018 Cumartesi

şeb-i yelda en uzun gece hatırası GÜLEN NAR MASALI

---"Aşk, ne de güzel bir günahtır ki, Ona tövbe etmek kafirliktir. O, öyle bir günahtır ki, ne arkasında kaçıp kurtulacak bir yol vardır, Ne de önünde oturup dinlenecek bir durak var.'' HZ. Mevlana--------------
termodinamik yasası ❤️🧡💛💚💙💜🖤 ateşiniz bol olsun..HARARET NARDADIR,SACDA DEĞİL...gönlünüze iyi bakın tefekkürü.....NUR= RA yapayanlızdır ve TAHTTAKİ GÖZ OLARAK AĞLAR..BU RAHMAN YAĞMURU GÖZYAŞLARI KARASU yu oluşturur ve NUR- RA NIN GÖZLERİNDEN BAKAN   sekmet =aslanken celal olan ve basted =kedi iken CEMAL olan ise   KIZI , NAR -IŞIKTIR VE HAREKET İLE BU YAĞMUR DENİZİ ÜZERİNDE PERDEDE GÖRÜNTÜLERİ BAŞLATIR..TECELLİYİ CEMAL İSTER DEVRİNE GEÇİLİR ..KUTLU OLSUN ...bu gece bilinen en kadim ekinox ve sene başı yılbaşısı..hz isa nın (horus ra ) doğum zamanı sembolü aslında mısır dan gelip pers ile devam edip bugüne de yılbaşı olarak geçen bir takvim olayıdır.mitolojide demeter in kızı yeraltı tanrısı enki-hades-demirci ile evlenip yeraltına girer ve 6 ay sonra baharla birlikte tohumlar yeryüzünde yeniden ümid ile dirilir..tüm kuzular-hayvanlar ürer-yavrular.. 
BU GECE NARGUAN GECESİYMİŞ ...NAR GÜLEN BİR KALP SEMBOLÜDÜR..gönlün içi inci gibi hikmetle -nefesle dolduğunda o HAMİLE NAR DOLU NAR NAR DOĞURAN OLUR ..
ve HZ MEVLANA ,OLGUN ÇATLAMIŞ NAR I ,GÜLEN KALBE BENZETİR..AŞIKLARIN-sevenlerin SEMBOLÜ AĞYALAN ve benzi SARI olan AYVA DIR..SEVİLENLERİN yani AŞIK OLUNANLARIN SEMBOLÜDE GÜLEN ,yanakları kırmızı olan NARDIR..
dervişler kulaklarından esmalara sesle -NEFES -HUUU ile döllenirler.o ses-hikmet-nefes küresi kalbe iner ve mayalanıp nar gibi ürerse o kalp gönül deryası olur yani söze-ilahi kelama hamile kalır ve BUĞDAY -EKMEK maddi alemde SENİN ETİN -KANIN yani ŞARABIN OLUR....ve kendinden kalbinden kendini ANASIZ BABASIZ DOĞURUR.işte horus ra -isa bebek in aslı budur..yani insanı kamil-yani senin kendi mehdin .
inşallah hepimiz yeni nesillere ve yeni ümidlere bu gece hamile kalırız ..nice horusralar doğması ümidi ile
amiin
nur cihan