2 Ocak 2019 Çarşamba

OCAK DUASI .MASALIN MASALI


OCAK DUASI🔥🌦🌺 .... çocukken babamın kitap merakı yüzünden aldığı , belkide o zamandaki tüm masalları okuyarak bu masalcılığıma ŞÜKÜR ki temel attım . .hayal gücümün bu derece yüksek olması da o yüzden ..çocukken yani 13 yaşıma dek okuduklarımdan hatırladığım masal kitabı adları GÜMÜŞHANE MASALLARI, ERZURUM MASALLARI,1001 GECE MASALLARI ,KELİLE DİMME ve TÜM LEYLA MECNUN-KEREM ASLI-FERHAT ŞİRİN MİSALİ AŞK HİKAYELERİ ve EVLİYA KISSALARI idi o günlerden.daha sonra diğer dünya masalları takip etti...ve bugün hepsinin temeli mitolojiler oldu......şimdiki aklımla yine okusam mesela ,her mesenin çözümünü o masallarla kolayca yazabilirim..bugünki içi boş masalların çocukların muhayele-heyula-hayal -data -zihin alemlerine ,mukayeseli düşünmekte ve olayların tekamülle-sabırla nasıl bir ağ gibi örüldüğü hakkında zerre faydası yoktur ve o yüzden kalıcı da değillerdir.. geçmiş masalların taaaa en baştan beri devam edişi ;onların hep seyrüsülük -irşad-insiyasyon hikayeleri ve sırları-sembolleri barındırmasındandır. ..lütfen çocuklarınıza bulabildiğiniz en kadim masal kitaplarınız alınız .sadece kelile dimme dahi yeter... mesneviden tut her yerde lafonten de dahi o masalları göreceksiniz..tabiiii önce siz okumalısınız ..
mesela bu masallarda bir kuyudan inilen yeşil ışıklı yeraltı ülkesini bulabilir -7 başlı ejderin nasıl öldürülüp hazinelere nasıl konulacağını öğrenebilirsiniz ..veya 20 sene çalışıp kazandığı para ile,20 senedir görmediği ailesine dönerken tüm birikimini bir öğüde-HİKMETLİ SÖZE satmanın anlamını anlarsınız ...ve diğer ülkelerin ve o devrin insanlarının yaşamlarını-insan varlık suretlerini ve CİN-PERİ-CÜCE-DEVLER metafizik alemleri yani paralel evrenleri-tayyi mekan zamanı -bedene nüfus etmeyi ,beden-suretler değiştirmeyi ve hayal alemlerinde onlarca seneyi bir anda deneyimlemeyi okuyabilirsiniz... sayısız acaipliklerin ülkesi olan -siyam -tayland ki ,o devrin aryan soyu uygurların sistemi yeniden başlattığı yer NAGALAR ÜLKESİ KABUL EDİLİR ,işte tüm uç isteklerin cevabının alınıp getirildiği yerleri -bilgileri okursunuz..
eskiden gazete -tv -internet -kitap yoktu.ama daha bebekken kulaklara anlatılmaya başlayan bu sözlü irşad yani BİLGELİK vardı..çocukların kulağına dünyadaki tüm en üst bilgiler ve hayalleri tohum olarak ekilirdi..ki, kimde o mana varsa bu yerlere yolculuğa o anlamları bulmaya -aşka yola çıkarlardı..o mana =CESARET olmayan dahi bu işleri bilirdi ve kabul ederdi..
şimdi geçen sene OCAK AYI tefekkürümüzü yine alıntılıyorum..malum türkler OCAK KÜLTÜRÜDÜR..BİZ OCAKLI AİLELERİN OLUŞTURDUĞU TÜRK GELENEĞİNE SAHİBİZ..OCAKLI AİLELER EL ALMIŞ AİLELERDİR..mesela yıllar evvel öğrenmiştim ki ,marmara ereğli demir çelik kurulduğunda 3 ocak yani 3 sacayak'a da değişik hanım isimleri olan AYŞE ,FATMA, EMİNE isimleri verilmiş...bunlar o yöredeki genç bakire kızların isimleri imiş ve bu 3 ocağı da ilk bu genç kız devlet töreni ile geleneğimiz üzere yakmış.sonra devlet bu kızların tüm çeyizlerini yaparak evlendirmiş..hatta bu hikaye vikipedi de dahi kayıtlıdır ,isimler az değişiktir..ben o mekanın kurucu ve çalışanlarından olan orhan baba dan dinlemiştim..


biz has AL EVİ ler olarak, bu senemizin ocaklarımızın nur kandili ile feyz içinde yanmasını dileriz.
ocağımızın ateşi hem bizi ısıtsın, hem başkalarını ısıtsın ,tıpkı bir mumun sayısız mumu yakarken kendinden hiç bir şey eksiltmemesi gibi, bize daima hakikatin ilmini kendimizden versin.. ocağımızın ateşi hem bizi aydınlatsın ,hem herkesi aydınlatsın..ocağımızın ateşi her pişirdiğini nardan nura=kızıldan beyaza çevirip ,bunu en hazlı -en nazlı-en lezzetlisinden yapsın.... ve ocağımız hep başı dumanlı karlı dağlar misali bembeyaz bulut bulutut (wifi) tütsün.. ocağımızda aşımız ve bereketimiz hiç eksik olmasın, evimiz =ocağımız AL EVİmiz bir ve diri olsun .amiiiin
kendi kundalini ocağından, kendine hitap eden ben ocakçıbaşı nur cihan
2 ocak  2019