27 Mayıs 2023 Cumartesi

JUNG UN KIRMIZI KİTAP TEFEKKÜRLERİ

YUNG UN KIRMIZI KİTABI VE İRŞAD-ERGİTİLMEde ortak rüya sembolü olan "zihnin yol işareti" ARKETİP TEFEKKÜRLERİ..

eweet şimdi benim kendi meşrep ve tarzım olan rüyalar değil, AYNI RÜYAYI GÖREN LERi hayatının sonlarında keşfedip yazmış.. amma, freud ve kendisinin kurduğu batı maddi psikolojik akademianın engizisyon baskısı olan ve ""bana ,bu cahil biri imiş meğer ..o bir deli ..cadı ..büyücü derler "ve beni yakarlar korkusu ile, bu kitabını yayınlamadan ölüyor ve 100 yıl sonra 2000 lerin başında yayınlanıp ,ülkemiz dilinede çevriliyor..ama çok satmıyor ve çok az okunuyor..çünkü konuyu bilmeyen ve ergitilme sisteminden geçmeyenler bir şey anlayamıyor taaa ki bu seneye dek...
ve anladığım ,bu kitap ,benim meşrep tarzım olan ,bağnaz-cahil-dindar birileri tarafından henüz fethedilip yorumlanmamış....her şeye cahil biri olarak ,aniden içimden bu kitabı sesli dinlemek geldi..ama evvela hiç okumadığım ve tanımadığım bir adam hakkında youtubede öngezi-önsezi turu atmam gerekiyordu..
AYNI RÜYAYI görenlerin "ORTAK SEMBOL ŞABLON KALIPLARINI "ki, onlar buna arketip diyorlarmış şimdi anladım ,birlikte didikleyeceğiz..
kırmızı kitabın normal algıdaki kişilerde anlamsız olup okunmayacağı söyleniyor..ama senelerdir burada işlediğim görsel sembol-şablon kalıp mitolojik ve ergitilme irşad hikaye ve resimlerini artık ezberleyenlere eminim ki çok kolay olacak..
anladığım kadarı ile ,kırmızı kitapta JUNG UN RUHU yani aydınlık tarafı ile NEFSİ yani karanlık GÖLGE TARAFININ KAVGALARINI ve jungun ASASINI DİRİLİP ,ONU NURDAN SÜTUN DİREK YAPMASI İLE GÖLGENİN "" aaaaa SAAT TAM 12 OLMUŞ..GÖLGESİZLİK VAKTİ DEYİP ,AYANI SABİTEYE ÇEKİLİP -İKİNİN BİR OLMASININ bilimsel psikoloji ve batı kafasının doğu kafasına nasıl uyumlanıp ,yolu yani TAO TAO -TURUK TURUKu diteceğini öğreneceğiz inşallah"".
.bu kitabı senelerdir pek çok kişi bana, onunda rüyayı anlattığı için okumamı söylemesine rağmen hiç araştırmamıştım..ama bir defasında şimdiki geniş zamanımın ,jung un rüya ilminde hakikate çok yakın deneyimler paylaştığını ve bulduğunu ama tam o bilişe ermediğini de dinleyerek onu mimlemiştim..
sonra geçen ay bana kırmızı kitap hediyesi getirdiler ve açıp bakmamıştım, fakat işareti aldım..sonra izlediğim youtuberler kırmızı kitap kıssadan hisse paylaşımlar yapmaya başladılar ve birinde jungun SÜTUNLAR VE YEŞİL ÇİP -LEVHA RÜYASI İLE BAŞLIYORDU ...aha da işte avlandım dedim ve hemen bu tefekkürlere başladım..freud da ,jung da bir papaz oğludur ve sıkı hristiyan papalık medresesi ve çocuk yontma işleminden geçmiştir bilmek lazım..

gölge hakkında ayetlerle yazmak isterim veya kendi sembollerimle de..ama henüz kitabı okumaya başlamadığımdan ve 4 saat lik bir kitapta çok şey anlayacağımdan sonra bu özel sahaya girebilirim..çünkü GÖLGE ARKETİPİ ZATEN ANTİK MISIR DA VAR ..jung da bu idrake simya ve doğu insiyasyon öğretileri dersleri ile kendi bilgilerini harmanlayıp,isveçte bir dağ evi yaptırıp inzivaya girerek ,8 sene riyazat-mantra -zikir ve daha bilmediğim ruhsal çalışma ile bu kitabı yazmış ama aslında 16,5 senede yazmış ve şah eseri olarak kaydetmiş.. ..
psikoloji vs hiç bir şeyden zerre anlamadığımı ve tahsilini almadığımı zaten biliyorsunuz..eğer daha alasını yapabilirseniz sizde yapın ben sizi de okur ve izlerim ..be kendi meşrep ve algımda inceleyeceğim..jung bundan onur duyacaktır eminim ve belkide terfi i derecat edebilir nasipse 🙂
umarım bu tefekkürlerim okuyan herkesin kendi ruhsal rahatsızlıklarını kendisi tesbit edip,lendi yarasına merhem olur ve amiin..
nur cihan 24 nisan 2023 nuralem7@hotmail .com tefekkürler için facebook sayfam https://www.facebook.com/nur.cihan.963 ve yazıdaki konu videosunuda buradan izleyebilirsiniz : https://www.youtube.com/watch?v=XgDx-Cvkp_Y **** 29 NİSAN 2023
JUNG un ,sayfama yatırılarak rüyalarını analiz etme ve ergitilme seviyesini bilimsel olarak kontrol kaydı denemesi:)
1
eweet...kırmızı kitabın ilk bölümünü bitirdim..aklımda ilk kalanlar: benim organik ruhsal yazma dediğim ve isteyene buradan öğrettiğim ve bazı öğrenenlerin paraya dahi çevirdiği tekniki ,jung o devirde bir başkasından okuyor ve hayran kalıyor.. ve o zamanın yeni İLERİ tedavisi olan bu" KENDİNDEN KENDİNE MEKTUP YAZIP -KENDİSİ İLE KONUŞMA VS metodunu " jung da kendine uyguluyor..ki,o yüzden de jung kırmızı kitabındaki rüya ve zihinsel faaliyetlerine; "KENDİM ÜZERİNDE BİLİMSEL DENEY YAPIYORUM" der.. o şekilde de akademik çalışma kabul edilmiş ....demek bir tekke mürşidine gelen rüya kayıtlarını öğrenseler neler yapacaklar ?.....
(*not: ülkemizin en meşhur psiki işleri ile uğraşan ruh dr larının çoğunun mürşidi vardır ve onlarda kendi üzerlerinde bu denemeleri mürşid ile çileye sokularak yapar ve yüzlerce katlı insanlar adlı bilimsel yayın verirler..ve çözemedikleri rüyaları mürşidleri ile görüşerek tahlil ettirirler ..çünkü HAKİKİ RUH DOKTORLARI , ZİHNE DAİR HER HALTIN YOLUNU ve zihnin oyunlarını BİLEN ANLAYAN sadece ONLARDIR..)
jungun kırmızı kitabı en anlaşılmaz ve zor kitap kabul edildiğinden, diğer eserleri ve özellikle hayat hikayesini okuduktan sonra tavsiye edilirmiş..yani biz en sondan başladığımız için ,ben her ihtimali düşünüp bilgi topladım.. çünkü JUNGUN RÜYALARINI okuyacağım ya, o yüzden..
veee....yine o devri anlamamız için bir bilgi : jungla aynı süreçte ,başka bir batılı simyacı-okültis akademisyen de ,kendi BİLİMSEL BÜYÜ ÇALIŞMALARINI TEZ YAPIP akademiada sunmuş....
ASLINDA DOĞUYA AİT İRŞAD TEKNİKLERİNİ çalan batılı aklı evveller ,bu bilgileri KENDİLERİNE UYGULAYIP, RUHSAL SAĞALTIM YAPIP, bunla batının akademiasını sağlam -sarsılmaz temeller üzerine yani hermetik yasalara göre yakın zamanda kurmuşlar....bizse hurafe demişiz..dedirtmişler..doğunun masalları da demişler ..
..
ruhçulardan 3 teknik alıyor o devir batılı pskiyatırlar..biri kendinden kendine yazarak kendini kazıma ve yüzleşme yanii büyük ruhtan -ortak hafızadan bilgi çekmek..diğeri kristal küreden duru görü kehanet açmaya çalışmak ...3 rüyalar..
ve freudun izinden giden ama boynuzun kulağı geçmesi içinde MÜRŞİDİ FREUDU ÖLDÜRMESİ GEREKEN JUNG ,FREUDDAN AYRILMA RÜYASInı freuda anlattığını ama aylarca düşünsede freudun bu rüyayı çözemediğini söylemeside kayıtlı ki, mesela ben freudun eşek gibi rüyayı anladığını ama işine gelmediğinden anlamadım dediğinide anladım...
freud u öldürme rüyası özel bence..bir evvelki kitap açıklamasında yazdığım SAAT 12 VE GÖLGESİZ OLMA VAKTİNE ERİŞMİŞ VE ARTIK GÖLGESİZ OLAN JUNG un yanına, yaşlı eski moda -malta haçlı papaz eskisi -sarı ve kırmızı renkli freud gelir ve jungsa genç bir şovalyedir.... ve... eski papaz ve bilgileri 30 sene evvel ölmüştür 🙂..jung un bu rüyada gördüğü saat 12 önemli..kırmızı ve sarı renkler ise onun henüz kök çakra ve göbek makamında olduğunu anlatıyor..yani henüz İRŞAD MAKAMINA EREMEMİŞ..ama freudu red edip- ayrılıp -babayı öldürdükten sonra ,artık jung erkini ispat için, kendi yüzünü ,güneşin doğduğu doğu taoizmine ve mistizmine dönüyor ve hakiki HIZIR MAKAMI GURUSUNU ARIYOR....çünkü freudun seviyesi ancak cinsel dürtü makamı kırmızı ve sarıda kalıyor..freud, libidosunu geçip-kafayı dondan çıkartıp ,henüz tekamül edememiş yani..jungu daha ileriye asla taşıyamaz..çünkü haçın altında ezilmiş ve katolik engizisyondan kurtulup özgürleşememiş..(* bu rüyada freudu gerçek anlamda öldürmüyor ve onu terk ediyor jung aslında ve kendisi olmayı seçiyor..ama freud hala diri ve onda etkisi ile yaşıyor )
ve sonraki rüya ki ,bu kitabı okumaya karar verdiğim yerdir..bu rüyada o bir bahçede SÜTUN DİREKLERİ ARASINDA KOŞUŞAN MUTLU ÇOCUKLAR İÇİNDE, BİRİNİN DÖNÜŞEREK SARIŞIN KÜÇÜK KIZ OLDUĞUNU GÖRMESİDİR..çeviride hata var çevirmenin cahilliği SÜTUN-DİREKLERİ kolon diye çevirmiş ve sihri mahvetmiş..🙂.ve sonra ZÜMRÜT YEŞİLİ YUVARLAK TAŞ BİR MASA GÖRÜYOR aynı sahnede jung..işte bu rüya BİR BATILI ENGİZİSYON PAPAZ AKADEMİASI MENSUBU OLARAK,İŞKENCE EDEREK KENDİ TABİATINDAN ELDE ETTİĞİ RUHSAL SAHAYA GİRİŞ İZNİDİR...o sütun tarlası ve çocuklar en tepedeki alemdir ki,ileride jung da küçük buda ve çocuk horus misali KALBİNDEKİ VELEDİ KALP DENEN -ÇOCUK TANRISI İLE TANIŞACAKTIR.. ve sarışın küçük kız, batılılar için HERMETİK SOPHİA YANİ HİKMETİN MÜJDESİDİR- meryem -kalp-gönül- makamıdır ..aynı sahnede beyaz güvecinide delil olarak görüyor.. VE YEŞİL TABLET MASA DA erişeceği ilimlerdir..ama ne kadar erişmiş göreceğiz tabii 🙂

ve bu rüya ile irşad başladığından , bir sonraki aşamada bir papaz oğlu olan jung a İLYAS PEYGAMBER ,pagan bir guru (*TAOCULUK ÇALIŞTIĞI İÇİN )aslında BOĞA BOYNUZLU HERMES -HIZIR OLARAK GÖZÜKÜR..
yanii, jung ,o devirdeki tüm batılı aydınlaşma çalışması içindeki yüksek zümre gibi, çok moda olan" SİMYA , HERMETİzm, kabala, hipnoz, ruh çağırma celseleri ve manyetizma ilimleri OKUMUŞ VE ALMIŞTIR ve dolayısı da hedefi, herkes gibi HERMESLEŞMEK OLMUŞTUR..
aynı bizde üveysi meşrepler veya hızırdan ders görenler gibi yung da bu FİLEMON dediği, antik mısırlı filezof10 u yanii jungun RUHSAL REHBERİ İLE SOHBETLER EDEREK İRŞAD EDİLMEYE VE BİLGİ ALIP ,kendinden kendine-aklı külden cüzzi aklına evrilip , DEĞİŞİP DÖNÜŞMEYE BAŞLAR ve buna bilinç altı ve bilinç üstü derler....bu esnada duru görüsü mülhime makamından dolayı açılır ve ilham alır..olacak doğa ve askeri olayları görmeye başlar ki ,bu kayıtları yüzünden aynı zamanda kahin olarakta kabul ediliyor muş..
not: bu yaşlı bilge adam arketipi her öğretide vardır ve aynı zamanda o kişinin olgunluk kemalat haline ereceğine delil kabul edilir..paganlar tanrıyı yaşlı bir adam olarak resmeder ve çoğu kilise tepesinde o vardır..ve elinde de şeffaf bir küre yani kalp denen nefes-hikmet ve asası yani NURU -BİLGİ DİREK SÜTUNU vardır..
ve jung en büyük sembol arketepçi ve dinler tarihçisi olarak kabul edilen ELİADE ninde sohbet arkadaşı imiş..yani jung bu sembolik arketiplerle ve ergitilme tekniklerini en usta ehlinden öğrenip ,beslenme konusunda çok şanslı ..
jung BEDEN KULLANMA olan; bir varlığın ,kanal denen kişinin bedenine girerek yaniii ona HULUL ederek içine girip ,o bedeni biyonik robot misali istediği gibi kullanmasınıda sık sık yaşayıp bunları kaydeder jung..HATTA ELİNİ DAHİ..mesela arabi hoca da buna inandığı için, .ölmeden yargılandığı suçlardan biriside bu imiş..bende inandığım için yazıyorum tabii.. ama bu devirde kimse seni bu sebepten suçlamaz.... çünkü çoğu insan belkide artık böyle yaşıyor..

jung, bu yolda ergitilen her insan gibi, o esnada şizofren ve deli olduğunu düşünür ama rüyaları gerçekleştikçe ve ilim açıldıkçada asla deli olmadığını ,sadece diğer sıradan akıllarla arasının hızla açılarak onlardan ayrıldığını ve daha çok yanlızlığa ihtiyacı olduğunu anlar o kadar ...ve zaten savaş vardır .o da avrupadan savaş olmayan ilkel yerli kabileler arasında daha özel bilgileri onlardan çekip almak ve bilgisine bilgi katmak için seyahatlere çıkar ...ve senelerce değişik öğretili kızılderili ve afrikalı kabilelerle yaşar..
bu kitapta bana en ilginç ve değişik gelen tek şey ,jungun da , bu işle meşgul olan herkes gibi mitoloji içine düşmesi değildi..aksine, mitolojik tanrıları ve kadim olay kahramanlarını karşısında alıp, sanki onlar psikolojik bir rahatsızlık yaşayan hastaları imiş cesine onların rahatsızlıklarını dinliyormuş gibi kendisini görmesi idi..gerçekten çok enteresan buldum..ve sadece bu idrak seviyesinde olması bile, bence geleceğini çok parlak yapmıştır ve sorgulamayı çok beğendim....
şimdilik diğer her rüyası bana sıradan basit geldi..yani şimdiye dek yazdığı rüyalarda "boynuzlu ihtiyar hermetik hızır mürşidini bulmasından başka", yüksek ruhsal şeylere rastlamadım.ama daha 4 bölüm var.o irşad ediliyor..batıda olmayan o hikmetli kıymetli şeyi ,belki ileride kızılderililer ve afrikalılar arasında bulabilir..her batılının bulduğu ve hemen alıp kendine mal edip, BİLİMSEL VE AKADEMİK PARA KAPISI YAPTIĞI GİBİ..
not: bu arada jung bir hristiyan papaz oğludur ve rüya sembolleri de kendi inancı üzerinden oluyor... bunu bilerek okumalısınız.. kendi hristiyan inancını sevmeyip nefret ettiği açık olan ilk rüyada bu var..ama o rüyada orada yazılmayan şey ,onun 12 yaşında ilk rüya ihtilamının yaşamış olmasıdır ki, mesela ben hemen anladım 🙂... ve o devrin her batılısı ve Nietzsche nin yazdığı BÖYLE BUYURDU ZERDÜŞT etkisi ile jung kendini zerdüşt gibi bir ermiş zan ediyor ..ve zaten sonra çekildiği inzivasından da, kendi kara kitabını değil, ki ;zaten onu zerdüşt taklidi olarak bir öncesinde yazmış bulunmuş..bu defa da kendi kırmızı kitabını yazmak ve bir anlamda psikolojinin freuddan sonraki kitaplı peygamberi olmak istiyor ..ama sonra kitabını basmayarak ,öldürdüğü babaya saygıdan, yine de freudun önüne geçmiyor nedense 🙂
ayrıca jung un yazım dilinde, okuduğu ve çalıştığı simya dili belli oluyor..yanii zihnini önce bu bilgilerle doldurup, sonra kendi kendini kazıyıp, sağaltma çalışması yapmış..

sonuç..siz eğer bu kitabı okuyacaksanız ,siz hangi inançtansanız ve kimleri okuyor takip ediyor ve KİMLERDEN BESLENİYORSANIZ RÜYALARINIZDAKİ BAŞ VE YAN ROLLER BU KİŞİLERİN OLACAKTIR ve onlar size, sizin içinizdeki DEĞİŞİK alt-üst vs KİMLİKLERİNİZ OLARAK YANSIYACAKTIR ...ve sizde pek çook put sahibi olarak, tek tek, bu alt kimlik putlarınızla ""BEN BEN BENİM BEN"" DİYE DİYE SAVAŞIP-O PUTLARI TEK TEK KIRIP,SADECE TEK PUTUNUZ KALANA DEK rüya görmeye devam edeceksiniz.. 🙂
ve ayrıca şimdiki geniş zamanım, alt bilinç-üst bilinç-arka ön bilinç diye bir şeyi kabul etmediğinden, bende edemem..
ZİHİN BİR BÜTÜNDÜR... DENİZ GİBİDİR..bilinçlerse, içindeki su damlaları küreler gibidir..dolayısı ile sen de ancak bir damla isen ,hangisi alt üst yan vs bilinç olabilir ki?..
VE ÖZEL NOT:jung un anlatmak istediklerini, böyle bir ergitilme görmediğinden bilemeyen çevirmen, elbetteki bize o etkiyi veremeyecektir ..bu etkiyi kendiniz ,kendi ergitilme rüyalarınızla kendiniz anlayacaksınız..mesela kolon değil sütun-direk ler arası diyeceksiniz.kolonlar arası demeyeceksiniz 🙂
şimdilik bu kadar..beğendiysen beğen butonuna basmayı unutma 🙂..beğenmediysen ,"cık cık- beğenmedim" butonu olmadığından ,yorum yerine :BEN BEĞENMEDİM ÇÜNKÜ.... yaz ..seni özel tahlil edeceğiz 🙂...
bir sonraki jungu terapi seansıma davetlisiniz ..gelmeyeni mavi kitabıma yazarım ....
nur cihan

**
25 NİSAN 2023
MÜRSELAT 30; "Haydi gidin o 3 çatallı gölgeye (cehenneme)."
**
eweet..jung un kırmızı kitabı 2.bölümde şimdi bitti.unutmadan aklımda kalanları yazıyorum..yung burada her yola yeni giren gibi ilhamlar almaya başlıyor ..ama girdiği kişisel deneyiminde kendisine bağlı ev halkınında etkilendiğini gözlemleyip ,eşi ve çocuklarının rüyalarınıda kaydediyor ki,bu doğru... mesela kendi yaşadığı ve anladığı bir şeyi yazdığında,o gece oğlu ayrı rüya görüyor ve kızları ayrı rüya görüp korkuyor ve jung hemen yazdığı şeyi daha olumlu yöne doğru çevirip yazıyor ve ertesi güne kimse bir şey hatırlamıyor... ve o sıralarda evde paranormal olaylar oluyor ki, buda doğru..çünkü o zaman yeni bir sistemle tanışıyorsun ve iki taraf birbirlerine girip çıkıyor ve sen başka türlü olayı öğrenemez, kabul edip anlayamazsın..illa olayı görmen ve duyman lazım..

burada duralım..
anladım ki jung ve ben, aynı KENDİ KENDİNE YAZARAK VE KAYDEDEREK İZ BIRAKAN VE ÖZEL BİR YOLDAN GİDİYORUZ ..işitsel yol ayrı ve başka duyusal yollarda çizmek-yontmak yani bir eşya eser -sanat bırakmak ayrı kayıtlardır..yazmak daha farklı... çünkü burada KALEM ROLÜNÜ OYNUYOR VE ÖĞRENİYOR,AKLI KÜL İLE CÜZZİ AKIL ARASINDAKİ kaderler üzerindeki tesirlerini yani yazdıklarının nasıl maddeleştiğini ve yazdıkça ancak ilerleyebildiğini ve durduğunda atıllaştırıldığını vs vs çözmeye çalışıyor gibi... ..minik minik dokunuşlarla -sadece anlamak ve öğrenmek için tahsil ediyorsun..iplerin hiç bir zaman sana ait ve senin elinde olmadığını iyice belletiliyorsun..çünkü bir kayıtçının ne anlattığını az çok öğrenmesi lazım ki, işinin hakkını bilip yapsın ve asla o kayda dokunmasın..jung da böyle.kayıtlarını silmez ve onların düzeltmeye yeltenmez..onlar oldukları gibi kalmalıdır ve bunu bilirsin.sana ait değiller gibi..emanet..tıpkı yung un kırmızı kitabının 100 sene sonra ortaya çıkması gibi..
1914 de itibaren 1. DÜNYA SAVAŞI ÇIKTIĞINDAN ,yungun rüyaları ve toplumun rüyaları bu mihval üzerinedir...ve savaş bittiği 1918 de de kaydettiği gibi ÖLÜLERİN DİRİLMELERİ VE GERİ GELMELERİ ÜZERİNE YAZILMIŞ METİNLERMİŞ..mesela ben burayı YUNG UN VE SAVAŞA GİRMİŞ HALKLARIN TOPLU YAPTIKLARI ÖLÜLER YOLCULUKLARI RÜYA KAYITLARI GİBİ ANLADIM..yani,hani bende bu ramazan depremzedelerimiz için yaptığım seri tefekkürlerde ,onların içinden olağanüstü dirilişler beklediğimi ve onlara hediye yazdığımı söylemiştim ya işte öyle bir şey..aslında bizim ülkemizde şu sıra bir ölüler yolculuğu yapıyor..
tabiii yung sıkı hristiyan eğitimi aldığından, rüya sembolleride inancına öyle..ama zerdüştten çok etkilendiğinden ,zerdüşt ve hz isa ve mesih ve kudüs ,onun bu ölüler yolculuklarında egemen ve tabii ki ruhlar ... ve yolda yaptığı doğu ezoterik teknikleri ile ilerleyen yung, bu defa da MANDALA YAPMAYA-çizmeye de BAŞLIYOR..mandalalar bizde vefk gül gibi bir şey sanırım..tabii ,jung ,ruhsal yolunu anlamak için kendi mandalalarını her gün yeniden çiziyor ve kendisini serbest bırakarak çiziyor..aynı yazma tekniki gibi..
tibette tapınakta lamalar her sene büyük bir mandalayı renkli kumlarla çizerek yaparlar..ve o mandala ,bir sene cam muhafaza içinde durur..bir sene sonra onu süpürerek bir kanope vazoya koyarlar ve yenisini yaparlar..eski mandalayıda törenle götürüp bir nehre dökerler ki ,manadala ne demek eskiden araştırırken bir belgeselde izlemiştim..kendi açımdan mandalayı her zaman sihir ve büyü olarak sezinledim ve ülkemizde moda olan mandala çizim kitaplarına o devirde hep şiddetle karşı çıktım 🙂..çünkü ben bu işlerden aşırı korkuyordum ama bu yolun sonlarında bu ilmin mecburen açıldığını ve öğrenilmek zorunda olduğunuda hatta jung sayesinde bunun bilimsel tez gibi anlamak gerektiğinide öğrenip anladım..yani yungda mandala , yolun o safhasında ..
ve bu videoyu izlerken aniden anladım ki, ben 2O li yaşlarımın başında tezhip minyatür vs dersleri almıştım ve o zamanki desenlerimizde bir mandala idi ama biz ne yaptığımızı bilmiyorduk....türk sofra bezi örtüleri mesela anadolu türkleri mandalalarıydı ve kadınların kızların çeyizlerine yaptıkları el işleri DANTELLER de doğal birer mandala idi..belli bir niyet ve hayallerle örülürdü o çeyizler ve İPLERE DÜĞÜMLER ATILIRAK İLMEK İLMEK NİYETLER DİKKATLE DANTELE MANDALA OLARAK DOKUNUR VE ÜFLENİRDİ....ve BU EL İŞLERİ zihnin dağılmasını önler, ruhsal hastalıkları tedavi ederdi..bugünkü depresyon hastalarının hemen hepsi elleri ile hiç bir şey yapmadıkları -kabiliyetlerini kullanmadıkları için esma melekelerinin gazabında işkence çekiyorlar..ama yinede hiç bir şey üretmek ve yapmak istemiyor ilaçla kendilerini uyuşturtarak sürekli cezalandırıyorlar..o ilaçlarla uyuşturulan ruhun, nasıl azab çektiğini anlamıyorlar..
tairkat gül ve vefkleride bir mandala idi ama tarikat yol başına ait denip inanılsa da ,bugünkü arkeolojik keşif ve deliller ortaya çıkardı ki, hiç bir sembol bizdeki bir tarikata ait değil..hepsi binler ve binlerce senedir var ve dünyanın her yanındaki kendini bilmek okul ve onların hepsi rüyalarının kadim arketipleri..ve BELKİDE ZİHNİN SINIRLARI VE ZİHNİN HARİTALARI ...sadece kim ortak rüyada bu sembolü görüp aldı ise, o kendi dinine ait kişileri oraya yerleştirmiş o kadar ..

başkaa..haa..yung savaş başlayınca amerika ya gidiyor ya..dodo denen bir sanatçı kulübe üyedir ve onlar bir MASKELİ -PERSONA parti yaparlar..değişik hayvan başları yanında özellikle GEYİK BAŞLIKLI MASKE ANILIR .. ve bu maskeli partide bu kişiler freud ve yungun yazışmalarını incitici şekilde eğlenerek oynarlar..jung un dostu Rothschild de bu partide vardır..şimdi yine duruyoruz..
ve not: hatırlarsanız bende MASKE HAKKINDA BAYAĞI YAZMIŞTIM..benim maskeyi görme ilk rüyam enteresandır .o beyoğlunda bir vitrinde durup ona bakan bana gülümsüyordu ama ben arkamı dönüp gittim ve o bakışları ile beni takip ederken ona döndüm ve dedim ki:SENİN MASKENİN ARKASINDA HİÇ BİR ŞEY YOK dedim ..ama o hala gülümsüyordu ve sonra ona dedim ki MASKENİN ARKASINDA ATEŞ VAR ....
mesela bu parti jung un ilişkiler ağını da bize veriyor..gözü tamamen kapalı filmindeki partiye ve kişilere benziyor ki,o filmdeki partide zaten Rothschild evinde çekilmiş ve kayıtlarda GEYİK BOYNUZLU MASKELERİ O VE KARISININ TAKTIĞI DA VAR VE ONLARA İLİMUNATİ DE DENMİŞ..
NOT:çok ilginç ki,yung da bu partideki paganik ritüel oyundan rahatsız olup o dodo sanat grubu ile yollarını ayırmış aynı gözü tamamen kapalı filmini yapan yönetmenin öldürülmesi ve filmin başrollerini oynayan çiftin ayrılması gibi..yapanlarda oynayanlarda-ifşa edenlerde kendileri halbuki..
dolayısı ile burada jung un bedenini kullanan ve bilgi çektiği varlığın rahmani mi şeytani mi olduğunu anlamak devreye giriyor ki,bu bölümde onun faustun İLAHİ KOMEDYAsından nasıl etkilenip faustvari bir şeytana bakış açısını incelemeside var...tabii ki GÖLGESİ İLE YÜZLEŞMESİ İÇİN ÖNCE ONU TANIMASIDA GEREKİYOR VE O TANIŞMA DA DİĞER TARAFI BİLİP KABUL ETMEKLE OLUYOR ..insanın kendi karanlık yanını kabul etmesi ve onun LUCİFERİ OLUP,ONU IŞIĞA TAŞIMASI VE GÖRÜNÜR YAPIP ONAYLANMASI GEREKİYOR demek...bilmiyorum...ama elim böyle yazdı ...

ve yine faust gibi jung da 3 ayaklı gölge hakkında yazmış..kuran ı kerimde de 3 AYAKLI GÖLGE AYETİ VARDIR .üçgen hakkında araştırırken eskiden bu ayetten etkilenip ,tanrının tahtı üzerinde bende bunu incelemiştim ama şimdi unuttum..
önemli olan ,aynı benzer rüyaları görerek değişik şekilde aynı yolda ilerlediğimizi bilmektir..birisini bununla bilim ve kariyer yapar ve para şan şöhret kazanabilir..diğeri bu ilimlerle mürşidlik yapabilir..diğeri matrix- yüzüklerin efendisi -hary potter vs yazar ve kimisi İCADLAR YAPAR ve kimisi sanat eserleri yapar ve çok nadiride peygamberlik yapar..
işte jung un da faust misali aradığı şey bu bölümde var..ONLAR BİR PEYGAMBERİN ZİHİN DIŞI DEDİKLERİ DENEYİMLERİNİ VE ALGILARINI VE ÇEKTİKLERİ BİLGİLERİ İSTİYORLAR ..VE PEYGAMBERLİK SANRILARINI deneyimlediklerini ve çok tehlikeli olduğunu delilikten döndüklerini de bu kendi üzerlerindeki bilimsel deneyleri olarak kaydediyorlar ..
bugün bu bilgiler ve kayıtlar film senaristleri ve askeri yönetimler ve siyasiler ve halklar üzerinde ZİHİN KONTROLLERİ OLARAK BİLİNİP UYGULANIYOR..yanii bu kadın deli mi ne ,ne için uğraştığı belli değil diyen hey sen!!!! gözünü aç ve uyan ,üzerinde nasıl oynandığını sahibinden öğren diye bu tefekkürleri eşekler gibi çalışıp yapıyorum..sende bari uyan ..
not:islam tasavvufuyla yol alanlar siz ,jungla kendi deneyimlerinizi test edebilirsiniz..ve farkları tahlil edebilirsiniz diye düşünüyorum...
not:jung un çizdiği mandala ve arketipleri tefekkürümü kitap bitince yapacağım..tabii varsa hayatı ve anılarının sesli kitabını dinlemem lazım ki, kendisine ne yüklemiş az çok anlayayım..
ve başka bir şey hatırlamıyorum...3. bölümde görüşürüz nasipse..
nur cihan nuralem7@hotmail .com tefekkürler için facebook sayfam https://www.facebook.com/nur.cihan.963

**** 26 NİSAN 2023
ve jung un kırmızı kitap 3 ünüde dinledim.
..bunda sıkıldım.. ama arketip resimlere gelmek için önce kitabı dinlemeliyim..psikolojiden anlamam ama yaptığımın derin psikoloji olduğunu anlayacak kadar zekaya da sahibim ki ,ilk yazdığımda beni okuyup;" delimi yoksa, hayal edilemeyecek kadar saf biri mi veya ikisimiydim.. yanii ,nadir gerçekleştiğini söyledileri hem kadın -hem eril zeka ve duygusunu kullanabilen ve öyle yazan tehlikeli bir dahi mi olduğumu sorgulayanlarım vardı.. ve bana bu anlatımları yazan bayağı bir bu işlerle ilgilenen uzman vardı..şimdi mesela jung sayesinde neden benle öyle ilgilendiklerini çözebiliyorum..demek ki ben ilginç bir vakayı hayriye idim ..insanın kendisinin derin karanlıklarına ümlü bir deli doktoru eşliğinde inmesi süper heyecanlı bence ,sizde deneyimlemelisiniz..

bu bölüm sıkıcı da olsa, kendimle alakalı bazı şeylerede junyen bakış açısı buldum..burada sıkıcı bulduğum şeyler BEN -BEN ÖTESİ-ALT -ÜST -YAN VS HER YANDAKİ BENLER HAKKINDAKİ boyutlar arası benlerle alakalı bensiz KONUŞMALARDI..ben 🙂 ben dili ben ötesi vs şeyleri çok anlamsız ve saçma buluyorum.üst ben ..alt ben... yani çok aptalca geliyor..
kökenine bakarım ben 🙂..kökende ne var..

antik mısırdaki ÜÇGEN BEN BEN TAŞI VAR..hz musa ya tevratta BEN BEN OLAN BENİM diyen tanrısı var ki,o da antik mısırda yaşıyordu..ama bizde bu yok..fakat tasavvufta ben üzerine sayısız yazı bilgi var ve ben dememek için her şey demişler ama gizli özne benleri herkesten fazla kibirle çıkmayı yine de başarmıştır..o yüzden ben im ben olarak kendimi ifade etmem hiç bir şeyi değiştirmeyeceğinden sorunda teşkil etmeyeceğimi biliyorum..
zaten sorun benim ben olmamda değil, senin kendini ben zannetmende der mişim 🙂 ..sen de iblis ...sende de bence ...

ve uzun bir süre bu meseleyi ve yazdıklarının akıbeti ve june verdiklerini jung un diğer benlikleri ve ruhu kendi aralarında tartışıyorlardı..ve sonra zaman ilerledi..jung un annesi öldü ve animası da ölüp anımaerus a geçti..o zaman sanal bir kağıda yazmanın geleceğe kalmak için geçersiz olduğunu anlayıp TAŞ MADDESİNE TEKAMÜL ETTİ ..ki bu dönemde simya çalışıyormuş..
jung sonra bir rüya görüyor ve burada BİZDE SIDRE YANİ SON SINIRDAKİ AĞAÇ da denen o ağacı görüyor ve altındaki tatlı su pınarından kana kana içiyor..yani başarıyor ve ölümsüzlüğünü elde ediyor..
ve insanlardan uzaklaşıp, isveçte zürih gölü kenarında kendisine bir mabed -tapınak-ev KULE yaptı ..böylece kendi tanrısının mabedini madden de kurmuş oldu ve İÇİNDEKİ TANRISI DA KULE KATEDRALİNE OTURDU..
ama tam bu esnalarda bir dostu ona ALTIN ÇİÇEĞİN SIRRI KİTABINI hediye verdi ve onu okuduğunda mandala çizmeyi bıraktı ..çünkü mandalalarında anlayamadığı MERKEZDEKİ NOKTA ETRAFINI NEDEN TAVAF ETTİĞİNİ ŞİMDİ ANLAMIŞ VE KENDİSİNİ TEYİD EDEN altın çiçeği kitabına yönelmişti..
burada duruyoruz...bende neden kendi etrafımda tavaf ederek döndüğümü çok araştırmış yazmış biri olarak ,bana da ilgimi çekeceğini düşündükleri yaşam çiçeği sırrı kitabı ve çılgın sarkaç kitap fotokopileri hediye yollanmıştı..okumuş ve tefekkürlerimi kaydetmiştim.. çiçek hakkında o zaman anlamamıştım ama bugün neden anlayamadığımı biliyorum..çevirmenlerin bu bilgilerde geçmedikleri için kitaplar anlaşılamıyordu .aynı kırmızı kitabı son derece zevksiz ve ruhsuz okuyan bu arkadaş gibi..yinede allah razı olsun ki, hazır okumuş..sonra baktım ki,başka okuyanlarda varmış.dilerseniz onlardan da dinleyebilirsiniz...

çılgın sarkaç kitabını ise, aynı ortak görülen rüyalar sayesinde takip edebilmiş ve adamın ergitilmesi bitmeden yılanla karşılaşıp-yılan arketipin ou yutması akabinde hemen ölmesini de yazmıştım ..yani arketiplerle böyle kendi kendine sihir çalışması yapmak sonunuda getirmek demek oluyor ....vergi başka.....zorla bir bilgiyi ve gücü onu resmedip -imajine ederek ,hak etmeden sahibinden almaya çalışmak başka ....işte benim anlatmak istediğim şeyde bu..ama bunu anlamak için son bölüm ola 4. kitabıda dinlemeliyim..
VEEE..fakat ...anlaşılacağı üzere ,KENDİMİZİ ŞİFALANDIRMAK TEKNİKLERİMİZ VE SÜRECİMİZ BENZİYOR VE AYNI GİBİ..
bu arada benim kendi kendine yazma teknikimi herkese açıp anlatmam ve isteyene öğretmem ve sembollleri takır takır senelerdir kaydedip okumaya çalımamız bilimselmiş..yanii jungunda yaptığı ve aynı şekilde hastalarından da kendine bu teknikleri uygulayarak yapmalarını istediği ve hatta onlardan da kendi kırmızı kitaplarını yazmalarını talep ettiğide burada var ..yung bu şekilde dileyen herkesin bir zerdüşt gibi kendi kara ve kırmızı ve sarı kitaplarına sahip olabileceğine inanmış ki ,geçmişte ve bugün gerçektende bu yapılabiliyor..ama kitaplar ne kadar kalıcı mesele o..zaten o da bir yerde durmuş ve TAŞ A YÖNELMİŞ..
BU TAŞ MESELESİ benimde kadim bir rüyamda var ..o yerin altında saklanan üçgen kara bir taşa yazılı metin..ama bu yazı elle yazılı değil ve görünmüyor ..işte bakalım 4. bölümde ne olacak ?
nur cihan

**** 26 NİSAN 2023
RAHMAN SURESİ 58 : ""Onlar sanki yakut ve mercandır.""
**
jung,bu yola girmek ve güç elde etmek isteyen hemen herkesler gibi "kitap sahibi bir peygamber olmak isteği hastalığına mı yakalanmış" diye, ruhu ? dahi JUNGU sorgularken ,bizde üzerimize alınıp-onun üzerinden, kendimizle yüzleşip psiko terapi analizimize devam ediyoruz..
boşuna sevinmişim ama kitap bitmemiş ..yani 4 adet okunmuş..ileride okurlarsa yazarım..fakat içeriğinde zaten kitabın jung tarafından yarım bırakıldığı ve devam edilmediğide var..bilemiyorum..
bu bölümde MERKEZDEKİ NOKTAYA yani TAO YA ULAŞIYOR..yani kendi KUTBİYETİNİ ÇIKARTIYOR VE MANDALA DAMGA MÜHÜRÜ VURUYOR-yaptığı şeyin hakikatini yani neyi neden yaptığını çözüyor.. .. yung , ilerleyen meslek hayatında kundalini yogası ve simya ergitilme metodlarını saliklerine anlatttığı da var..zaten yung bu bölümde fazlası ile hermetikleşmiş ,sanki hanok kitabındaki konuşuyor ve sanki hanok un kitabındaki vizyonları kendi vizyonlarıyla birleştirip anlatıyor gibi...(* İŞTE HER KADİM KİTABI OKUMANIN GETİRİSİ olarak HERKESİ beslendiği ana kaynaklardan YAKALAYABİLİRSİNİZ VE NEREDEN OKUDUĞUNU ANLARSINIZ..)
jung bu bölümde resim çizip mandala arketip yapmayı bırakıp, TAŞ YONTMA VE TAŞLARA OYARAK ÇİZME ÇALIŞMALARINA YÖNELİYOR..en sonunda YAKITI TAŞLAR VE İNSANLAR OLAN AYET RÜYASI GERÇEKLEŞİYOR ve taşlar dağlar kaynayarak akıp eriyor ve jung kendini simya-i kimya edip, damıttıktan sonra, kişisel felsefe taşına erişiyor..
ve araya sıkışan sembolik vizyonlarından anladığım; KENDİ FELSEFE TAŞINI BULUP,ONDAN SAF CEVHER ELDE ETMEYİ BAŞARDIĞIDIR ki, kitabın sonuna doğru da, çıktığı ana dinine dönmüş ve katıksız bir hristiyan gibi bir yungla tanışıyoruz.. sadece RUHU İLE KONUŞUP, RUHUNU ANLATIYOR..RUHUNUN İÇİNDEKİ ÇOCUK TANRIYI VE TANRI ÇOCUKUN İÇİNDEKİ RUHU ve tüm zıtlıkların devam eden bir döngü ile peşpeşe geldiğiniz ve insanın bunları anlayıp kabul edebildiğinde ancak ruhuna erebileceğini anlatıyor ..ve diğer tüm tanrıları öldürebildiğiniz de, GERÇEK SAF OLAN MANA ORTAYA ÇIKAR ....ve o mana senin ruhunla evlenir ...birleşir... ve sana o çocuk isa yı tanrısını doğurur. .yanii kitabın bu bölümünde yung ruhu ile olan aşkını ve evliliğini hem kendi dilinden ,hemde ruhunun anlamından anlatıyor..
ve ruhu yungu bu yolda KENDİ BEDEN VE RUHUNA yaptığı her tür bilgi ve riyazat işkencesi altındaki çalışmaları ve saplantısı için sorgularken ,""SEN BENİ DAVET ETTİN VE SEN BENİMLE OLMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIN VE BİZ EVLENDİK"" DİYOR..ve JUNG UN RUHU "" SEN BUNU PEYGAMBER OLMAK VE KUTSAL KİTAP SAHİBİ OLMAK İSTEDİĞİN İÇİN YAPTIN"" DA DİYOR ..sanırım yung da bunun bilincinde ve o yüzden de kırmızı kitabını bitirmiyor ve bastırmıyor ama bir gün basılacağından emin- sürekli onu güncelleyip düzeltmelerinide yapıyor.. tabii bu ruhum dediği varlığın ,jung un hakiki ruhumu yoksa daha başka bir varlıkla mı evlenip çalıştığını bilemeyiz...çünkü zerdüşt ve goethe nin fausttaki şeytan anlatımı hayranlığı var ..ve o zamanki ezoterik içinde olduğu camiasına bakınca ne tür bir varlıkla anlaşıp çalıştı bilemeyiz..

bende ruhu ile karşılaşıp tanışıp, onla büyük aşk yaşamış ve onun kendine seçtiği ile yaşadığı anormal şiddetli ruhsal aşka tanıklık edip, seyrederek tarihe kaydetmiş ve ruhuna masallar yazan biri olarak, yungu gayet kolay anlıyorum.. AYNI HASTALIĞA RUH AŞKINA YAKALANDIĞIMIZI BİLİYORUM ..YADA RUHLARIMIZ TARAFINDAN AVLANDIĞIMIZA VE KAYIT İÇİN KULLANILDIĞIMIZA.... ve onunda benim gibi zararsız kendi halinde bir deli olduğuna okuyanlara teminat veriyorum 🙂 ...veya bugünkü psikolojide KADİM ÇOK YÜZLÜ TARILARIN HASTALIKLARI OLAN ÇOKLU KİŞİLİK BÖLÜNMESİ HASTALIĞINA YAKALANMIŞ OLABİLİRİZ HEPİMİZ DEĞİL Mİ? bir olam tek var olanı herkes kendisi sanıp,birde onu sonsuza bölerek delirmiş...

bu yazma çizme ve yontma meselesinde abartmanında ,RUHUN AYNI ZAMANDA NURDAN DİREK-anten VE KALEM OLMASI YÜZÜNDEN OLDUĞUNU SİZE İFŞA EDİYORUM..ne yapsın ..bedeli bu ..ölene dek yazmak çizmek ve yontmak ve icad etmek zorunda .hele bir yapmasın bak ,ilk kitaptaki gibi çocukları ve sevdikleri ile canına okunur yaaaa.....kimde ne varsa hizmet etmek zorunda....aşkın diğer yüzü kulluktur..EFENDİ KÖLE..KÖLE EFENDİ...
ve diyor ki yung..benim tarzımı ve yolumu deneme ..bu senin yolun değil..benim yolum bana ait..senin yolunda sana ait..başkalarını taklit etmek bir yere kadar..sonra sen kendi beden mabedini inşa etmeye bak ve içindeki kabirde yatan ölü ruhunu dirilt ve onun içindeki çocuğa ulaş..bunu sana kimse veremez ve anlatamaz.. başkasından sana bir fayda da yok..kendi içsel yolculuğunu sadece sen yapabilirsin..başkasının yolu ve zevkleri algısı sana asla uymaz..tüm öğretiler kişileri bağlar ve yolları tıkar çünkü sana kendi yolunu açmaz...sen, mana ya giden sayısız sınırsız sana ait olan sana özel yolunu bul ve açıp yürü, git diyor..
kendi ruhunu bul ve beden kabrindeki ölü ruhunu dirilt diyor....ruh emir aleminden olduğundan, onu yönetmen gerek ve bunu öğrenmelisin diyor..buna rağmen efendi o, sense o ruhun kölesisin diyor ..hatta ruhun içindeki bir çocuğun kahkahalarını ve gülmesine bakıcılık ve kölelik etmeyi acı da buluyor... daha doğrusu aşırı saf olan bu SABİ İDRAKLİ KİŞİLERİN ,dünya hayatında hep aşağılanıp eziyet ederek, alay edilmesinin ne kadara acı olduğunun farkına varıyor... ve hakikati o yüzden anlayıp yaşayamadığımızı anlatmaya çalışıyor.. çünkü biz saf değiliz.... ve her şeyi işimize geldiği gibi yorup- bozup ,hakikati kirletiyoruz... ve saf olan temizleride çıplak hakikat oldukları için hor görüp deli- meczub -atıl diyoruz..sadece madde düşünebiliyoruz... ve mana nın hakkını gözetmediğimizden, yetimin hakkını ve dul kadının hakkını yiyoruz ve onların kendilerini ifadesine izin verip onları geliştirmiyoruz..
JUNG genel hemen herkes gibi PAGANLIK sevici İNANCINDA OLDUĞUNDAN ,çin taoculuk ve budizmve hinduizm üzerine deneyler yaptığından ,onun tanrı inancındaki bu küçük -gülen ve eğlenen ve oynayan çocuk tanrı modeli vardır..ama dinler tekamül eder ...ve o çocuk tanrı yaşlı beyaz saç ve sakallı tanrıya bilge adama dönüşür..islamda ise bu inanç yoktur ...ve islam şekiller putlarını kırıp, soyut düşünenlerin ve anlayacakların seviyesidir..yoksa hepsi aynı tekamüllerden sırası ile mertebe mertebe geçer ve ruhunu doğurup büyütür ve olgunlaştırılar..AYNI DÜNYAYA GELİRKEN RUHLARIMIZIN BİZİ DOĞURDUĞU GİBİ..GİTMEK İÇİNDE BİZİM RUHUMUZU YENİDEN DİRİLTİP DOĞURMAMIZ GEREKİYOR..

ve bizde kalb çocuğu isasına yani horusra ya , veledi kalp denir..bu kalpte yaşayan sizin kendi çocukluk halinizdi..ama bu çocuk her şeyi bilir ve ne sorsanız size anlatır..hatta sormasanızda anlatır..çok gevezedir..her dilde konuşabilir..tüm ilimleri anlatabilir..ona dayanmanın imkanı yoktur ve bu bir haldir anlayıp, öğrenince bu çocuk susturulur maaalesef 🙂
işte bu sebepten sende kendi ruhunun yolunu bulmalı ve onu diriltmeli ve isanı doğurtmalısın da diyor yung .. ...çünkü herkes olduğu yerin noktası ve mandalası-vefk mühürdarıdır ve her birisi burada ben varım ve mühürledim, kimse benim yerine gelip geçemez de diyerek, kendi yolunu kilitlemiştir değil mi?..ama allah bunu hep yasakladığı halde hepsi demiştir..neden mesela düşün ?demeyen yoktur ..bak yung bile aslında diyor ?....""neden?"" deme, zorunluluğu hissediyorlar sence ?
kur an ı kerimde allah asla böyle demez..kendisine yarattığı nefisler adetince yol olduğunu anlatır ama ona varanlar her zaman bu yol benim ve benden sonra kimse gelemez mühürledim der..işte bu idrake gelmen için önce diğer tanrılarını öldürmek ve gerçek manaya ulaşman ve onun peçesini seninde açman gerek vesselam..
yungun AYDINLANMASI olarak anladığım bu simyasal ergitilme deneyim çalışmasının ,bana hiç etkili ve değişik ve özel gelmediğini söylemeliyim..çünkü tüm mitoloji ve efsaneler bu ergitilme deneyimlerinin alası ile dolu....kaldı ki yung da ,onları okuya okuya, herkes gibi ,kendi mitolojisini yazmayı denemiş..ve geldiği yer olarak, onun yaşadığı yerde ve meslekte KUTUPLUK DERECESİNE ERDİĞİNİ de ANLADIM ..ÇÜNKÜ TAŞ MAKAMINA GELİP ,CEVHER KALEMİ İLE TAŞA YAZDIĞININ VİZYONUNU ANLATIYOR..oysa bu bence okudukları tesiri ile öyle bir vizyon..hakikatte o cevher nuru gözdeki nazarla taşa kazınır ama yung bunu öğrenmemiş bence...yada ben yanlış rüya yormuşumdur kıskandığımdan kim bilir :)..sonuçta adam anormal çalışmış..hak edip almış..bize ne ..

VE sonra yung , ruhunun ıssız sıcak sonsuz bir çöl olduğunu ve bu çölde yapayanlız yürüdüğünü anlatıyor..bizde bu çöle ayette AHKAF -KUM TEPELERİ DENİYOR ve SAD DENİZİ KUM DENİZİ DE DENMİŞ..arabi hoca kendi simya anlatımında bu ıssız çölde uzun zaman tep başına yapayanlız yürüdüğünü ve elinde duran kendi hammaddesi olan BİR KUM TANESİNİ,DİĞER SONSUZ KUM TEPESİNE BIRAKTIĞINI ANLATIR..yung bu kum tanesine sahip olup onu o kum denizine bıraktığını kaydetmemiş nedense..ama bence yinede başarmış..
yung ,o zamanlar akademik camiasında kendisine deli derler ve tüm modern çağdaş kariyeri zarar görür diye utanıp sakladığı bu kitabı bugün herkese ulaşıyor ama korktuğu olmuyor..çünkü ortalık bu bilgilerden yıkılıyor ve öylesinede ilgi çekmiyor ..çünkü özellikle bizim ülkemizdeki pek çok psikolog ve yatır, bu tarz hastalarına sürekli bakabiliyor ve zaten hastalarının anlattıkları rüyaların cazibesi ve tekke mürşidlerin hakkındaki dedikoduları en ince detayına dek bildiklerinden, içlerinden en iyi gördüklerine kendileri gidiyor ve jung gibi onlarda KENDİ KİTAPLARINI YAZABİLMEK İÇİN de ergitilmek istiyorlar..yani artık ortalık yung kaynıyor..
başkaaa.. haa hatırladım..kırmızı renk simya da ne anlama geliyor diye hz google baktım..çünkü yung aslında bir büyücü ve simyacı elemanı..bir simyacıda her şeyi sembol dili anlatır ki sadece onu onlar anlasın..işte KIRMIZI RENK,SİMYA DA FELSEFE TAŞININ RENGİ İMİŞ..ÖLÜMSÜZLÜĞÜN ANA İKSİRİ KABUL EDİLİR MİŞ..
ve tabii bunu yazan ben olduğumdan kendi anladığımla bitireceğim.. hz peygamberimiz KENDİSİNİN KIRMIZI YAKUT KALEM OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ..yaniii,benim için simyadaki kırmızı cevher bu kızıl yakut kalemdir..
bizde O İLK AKIL-İLK NUR -İLK KALEM VE NUN MELEĞİ OLAN BÜYÜK RUHU SELAMLIYOR VE NE GÜZEL YAZMIŞSIN DİYORUZ..veladdaaalliinnn amiin
nur cihan

*** 26 NİSAN 2023
EVET YUNG UN arkeo tiplerine ait iki video daha izledim...ve özetledim..ayrıca kendi anladığım resimleri ekledim..bakıyoruz ..


4 ana arketip.ilk tipler.. BEN-kendilik , PERSONA (duruma göre takıntığımız MASKE ve roller.. 3.. GÖLGE ,diğer karanlık bastırılmış yanımız yanii toplumdan saklamamız gereken duygu ve durumlarımız....gölgeler bastırıldıkça büyür ve sonunda karabasan misali ortaya çıkar ve iki yanımız karanlık ve aydınlık savaşır.. maksat birleşip sükun bulup dengelenmesidir.... 4. BİR ERKEĞİN BİLİNÇ DIŞI KADIN, bir kadının bilinç dışında ERKEK yani ANİMA VE ANİMUS ARKETİPİ VARDIR..
ve karakterler vardır.içe dönük tip, dışa dönük tip, sezgili tip ve bunların zıtları tiplerle toplam 6 karakter insan şablon kalıbı varmış..bu 6 arketip insan karakteri ise şu kişilik tanımları ile açılım yapar ve rollerini alıp oynarmış.....1-MASUM..2-YETİM...3-KAHRAMAN...4-ANAÇ...5-KAŞİF...6-ASİ...7-AŞIK...8 -YARATICI...9 -SOYTARI ....10-BİLGE...11-SİHİRBAZ...12-HÜKÜMDAR
VE ARKETİPLER insanların ortak rüya sembolleri ve genetik kodlarımız yani hayıralarımız KOLLEKTİF BİLİNCİMİZDEKİ KAYITLARIMIZ demekmiş..
şimdide kendiliğimden BEN NE ANLADIMA GELDİM..ANALİZLERİM..jung simya ve tüm ezoterik insiyasyon denemelerinden DOĞUNUN İNSAN RUHU VE ZİHNİ ÜZERİNDE VARDIĞI BİLGİLER bizim tasavvufta ve tüm kadim öğretilerde İNSİYASYONLA ERGİTİLİRKEN GEÇİRİLEN NEFSİN MERTEBELERİ VE HALLERİNDEN BAŞKASI DA DEĞİLDİR..tabii bir batılı onları kendi ilmi ile etiketleyerek kendine mal etmeye çalışsada hakikat ortadadır..
12 KARAKTERİ MESELA ,zodyak üzerinde 12 burçla -12 esma ile ergitilme olarak alabiliriz..ve tabii sihirbaz kahin ve hükümdar bahislerine gelince bu hermetizmin kabala versiyonun ergitilme seçeresidir..yanii değişik ve anlaşılmaz bir durum yok..sadece isimler ve anlatımın zorluğu insanı zorlar..buda ilhami keifle değil,çalışıp okuya okuya toplayıp,sonra bunları deneye deneye ve yanıla kazıya kazıya elde edildiği için zor ve sıkıcı ve anlaşılmaz sanılır..ilim akmıyor ondan..ama benim için tek önemli olan şey ORTAK RÜYA SEMBOL KALIPLARININ AYNİLİĞİDİR Kİ ,jung da buna arketip demiş ve doğal olarak o da aynı kalıpları çıkartmış..
bizde ise buna en doğru anlatımla MİZAÇLAR DEMİŞLER..MİZAÇLAR 4 ANA UNSURDANDIR..ATEŞ-HAVA -SU-TOPRAK ..bu mizaclar aralarında evlenirler ve 8 karakter mizac ortaya çıkar ve onlarda evlenirler 16 mizac yapı çıkar ve sonra onlarda evlenirler 32 esma yapı mizac çıkar ve onlarda evlenirler ve böylece sürekli her duruma göre karakter maske yüzlerimiz -rollerimiz olur ki HAYAT DEVAM ETSİN..YARATIMDA DURMAK YASAKTIR..SÜREKLİ HAREKET VE HAREKETTE BEREKET YANİ ÇOĞALMA VE ÇEİŞİTLENME VARDIR..
bir defa antik mısır mitolojisi yaratımı ve ilk tanrısal esmaları okursanız zaten bu bilgileri görürsünüz..soyuttan somuta ,somuttan soyuta gidilir ve gelinir ve dönülür..zodyak karakterli MASKELERİ gibi,her durumda ,her ortamda ve her olayda farklı bir kimliğe bürünmeye mahkumuz ..evrim içimizde her an değişip dönüşüyor sadece biz ne yaptığımızı anlamadığımızdan farkında değiliz..
hint budizminde mesela tanrının 1000 yüzü vardır ..sonsuz yüzü vardır ve sayısız eli ve sayısız elinde sayısız yetenek ve aleti vardır..
yanii bu kadar.sen eklemek istersen buyur..
nur cihan
**** 27 NİSAN 2023
ve yung un kırmızı kitabındaki rüya ve mandala resimleri sergimizle yung tefekkürümü bitiriyorum..kitap ve içindekiler ortaçağ bir hristiyan simyacısının anlam ve fiilleri ile dolu olduğundan, bugün akademia bu kitabı bilimsel kabul etmiyormuş.. resimlere bakılırsa o iyi bir simyacı -okültist ve kabalist ....aynı diğerleri batılı akademisyenlerin tepelerini işgal edenler gibi...onu neden kabul etmiyorlar acaba ?..kendilerini ifşa ettiği için olabilir ..evet ..o yüzden..
not: gece aniden kafamı kurcalayan bir rüyamı hatırladım... 7 sene filan evvel bir tanıdığımız ki ,adı ibrahimdi ve babası ölmüştü..işte onun cenazesine gideceğimiz sabah bir rüya gördüm..rüyamda isveçli veya isviçrelimi hatırlayamadığım bir ata adam var..camdan uzun bir vitrini var ..içinde kişisel özel eşyalar var..takım elbiseli ,uzun boylu ,kibar,zarif ,bilgin ,gözlüklü ve bir elinde pipo olan bir adam bana bakıyor ve torunu veya çocuğu ibrahime bıraktığı mirası anlatıp vitrinde gösteriyor ve bunu ibrahime anlat diyordu..bu miras bir defter kitap ve gözlük kalem gibi kişisel şeylerdi..
bende o gün gittiğimiz cenazede ilk karşıma çıkan ibrahim in rehberine anlattım ,o da tamam.. ben anladım ,ona anlatırım dedi...fakat sonra ben hata yaptığımı anladım ,o rüya o ibrahime değildi ,bana idi..işte dün gece jung un bu kitabını ,hep hayal edip, kendi içinde yaşadığı toplum ve inançta karşılığını bulamadığı manada anlayıp-anlatacak ve onu doğrulayacak ,köken olarak da aynı genleri taşıyan ve aynı yazı ve çizimle aynı tarzda ilerleyen kayıtçı yazar olan bana -yazar kimliği ile bir miras emanet bırakmıştı...ve bunuda tefekkürüme eklemek istedim..

çünkü dün aniden yungun resimlerine bakmak istedim ,ve onun takım elbiseli,gözlüklü,pipolu rüyamdaki halini bulup tanıdım ve ona analiz yapması ve rüyasının gerçekleştiğini kaydını vermek için bunu yazdım..yanii mesajı alınmış ve seneler sonra olsa da mirası yerine getirilmiştir .bu bir kayıt olarak daha sonra blogda tanzim edileceğinden ,istediği anlam için ileride de kullanılabilecektir inşallah ve amiin...
dediğim gibi her anlam anlaşılmak ve doğru tanınarak sevilmek ister ve bunu kim işinin ehli olarak yapıyorsa ,herkes ona gider beni anla ve sev ve anlat sevdir der vesselam..
nur cihan nuralem7@hotmail .com tefekkürler için facebook sayfam https://www.facebook.com/nur.cihan.963