8 Mart 2019 Cuma

SEXİZ -8 MART-TABİAT ANA yumurtasında DÖNÜŞÜM GÜNÜ masalı .

 SEXİZ -8 MART-TABİAT ANA  yumurtasında  DÖNÜŞÜM   GÜNÜ MASALI ..

"Kadın; bilmeyene nefs, bilene nefes'tir!" 
Şems-i Tebrizi
AKLI KÜL ile aklın kendisini bildiği hatunu  NEFSİ KÜL TEFEKKÜRİYESİ..bu konu ,hayatımın en değişik kadınlar günü sexiz mart -nefis sembolü  olan kediler günü yazısı oldu ...ben bile şimdi bitince çıkana hayret ettim Sevdiğim..lütfen kızma.. ben gibi hissedip düşün.. . demek ki ne kadın ,ne erkek bildiğimiz kadın erkek değil anladım..

ve GÜN AY DIN...bugün sexiz mart nisalar=kadınlar günü imiş..kendim de bu alem de kadın cinsinden sayıldığımdan, cinsimi araştırıp ,yapabildiğim kadar nisaiye de gen aile dizimine gittim ki, atalarımla yüzleşip korku düğümlerimizi çözüp,  bolluk,ferahlık,huzur,barış sekinesine ereyim..  .sabah sabah mitolojide zeus ve tuhaf ilişkilerinden doğmuş çocuklarını hz google de taradım.. zeka tanrıçası kızını başından doğuruken ,savaş tanrısı mars adlı oğlunu ise bacak baldırından doğurmuş..yani tanrılar her yanlarından eylem doğurabiliyorlar Sevdiğim.. biz bugün zeus un baş tacı olan kızı ATHENA -HİKMETİnden sual olunmaz HİKMETİNİ inceleyeceğiz.. kısaca, sorun tabii ki her şeyde olduğu gibi ilk neden olan ANNE DE BAŞLIYOR..ANNEYLE freudyen bir yüzleşme yaşayıp , anneyle o işi haletmeyene bu dünyada ve diğer alemlerde asla rahat yok..ve şimdi nisaiyede LEY bir terapiye giriyoruz :)..
Sevdiğime not: Sevdiğim bir sonraki masalda o ağacın altına gidip leylilerin karanlık latif  hallerinden dem vurabilir miyim lütfen ?!!
....
en baş atababa tanrı uranüs; bir şekilde çocuklarına karşı ki hele oğullarına karşı kaderi gereği daima iktidarını kaybedip, çocuklarının maskarası olacağından, asla  çocuk yapmak istemez  (*zaten batında hiç kimse üreyemez .üreme dünyada olduğundan ilk mit o kayıp organla başlar ki yol soyu ile döl soyları  baştan ayrışsın )... her ne kadar osiris üremeyi red etsede , kızkardeşi-ikizi olan hikmetlerle dolu NEFESİ -NEFSİ-CANI -O' NA HAYAT =YAŞAM ENERJİSİ Kİ -KUyu VEREN SEVGİLİSİ olan karısı İSİS'de her zaman çiftleşmek ister ki, kocası Osiris yani O SIR İSMİN,  ismi azamını bilip- çocukları ile iktidarı ele geçirebilsin ve ÖLÜMSÜZLÜK İKTİDARINI ALSIN.. ...

TABİAT YUMURTASI dişidir..anadır... tabiat  daima yaratmanın ; doğurup üremenin  ve böylece tek bir yumurtadan sayısız varlık üretmenin ,çokluğun-kesretin ve çok sesli-çok renkli olmanın bir yolunu bulmuştur  ..tabiat anada  sayısız türdeki nesillerin yaşamları varlık adedince  zaman zodyakları - devriyeler halinde yaratılmıştır.. herkes aslında kendi algısındaki zamanı yaşar..  ve tabiat anababa, kendisini bıktırtana dek sürekli biçimde şekillendirdiği kozmik yumurtası-incisinin içinden , daima yeni çocukları olan sperma insancıkların türlü şekillerde hayatı deneyimlemesine izin verir....çünkü O -KU nun tabiatı böyledir..hiç bir şey ve güç tabiatın gücüne karşı gelemez..doğa nın kanunu O 'NUN kanunudur....


tabiat adı üstünde; İNSAN TABİATINI SEMBOLLEYEN TÜM VARLIK-EŞYA NIN-HAYVANLARIN HUY ve KARAKTERLERİNİN EZ CÜMLE TOPLANIP-CEM ÜL CAMİ OLARAK BİR İNSAN DA TOPLANMASI ve MECLİSİ ŞUARA KONSEYİNİ KURMASIDIR..kadimler, bu tabiatın huy ve karakterlerini bir yıldız-burç adı -zamanla bir tanrı bir tanrıça hikayesi ile de kendi aile-kişisel yaşamlarına bir şekilde bağlamışlardır..hakikatte ise TANRISAL ESMALARIN İNSANIN GENLERİNİ NASIL YAZDIĞINI BİZE bu mitlerle aktarmışlardır.. bu hikayelerin aslı hakikate dayanmasaydı, böylece  binlerce sene dipdiri kalamazlardı..




tabii ki bu ancak, 3'üzler  yani AY ın 3 hali olan ,HİLAL(bakire), ŞİŞKİN AY (hamile )ve ayın yine KENDİSİNİ KENDİNDEN YENİ HİLAL AY olarak doğurması ile devam eder..BAKİRE AY ARTEMİS -BASTED dir.. DOLUNAY ise İSİS dir..anne odur..ama kozmik suların sahibi ,herşeyin anası olan NUN-NUR -NUT dur..o NUN ADLI MÜREKKEB HOKKASIDIR .. YAZAN YAZILAN O DUR.. ve  yaşlı acuze kötümcül AY'ın son inişe geçmiş hilali ise  kötümcülLİT - HEKATE-AL KARISI  dır.. aslında hepsi doğurgan bir kadının tabiatının=HORMONLARININ  tekamülüdür..ve mitolojide hekate ile köpekleri 3 yol ağzında -tam ortada dururlar unutmamak lazımdır..

☯️⭕️🔷🔟🔐🧲🎯

ve tüm yaratıklar erkek olsun kadın olsun hepsi DİŞİ yani N-İSA dır..çünkü her şey her an doğum halindedir..anne olmayan-baba olmayan varlık yoktur..memeli tür olan erkekler ve kadınlar yani insanlar içten yumurtalıdır.erkeğin  2 yumurtası varken ,kadının genelde 1yumurtası vardır.. erkeğin bu iki yumurtasında sayısız sperma insancık su damlası süt-milkway varken, kadında ki tek ferdi yumurta daha özeldir..çünkü kadının yumurtası o su damlasından bir suret -bir heykel kalıp inşa edecek kabiliyettedir..o yüzden erkek İNCİR ile kesret aleminin ,kadınsa ZEYTİN ile ehadiyet  aleminin sembolüdür.. 
sadece insan suretli çocuk doğurmakla ana baba olunmaz.. sonsuz şekilde İDEALAR-HAYALLERİ MADDEYE DÖKEREK FİİLİ YARATIMLA doğurmak vardır..asıl meseleyse,  doğurduklarını sağlıklı şekilde büyütmek ve bu mahsüllerinden ürünleri  devşirebilmektir..faydalı ilim evladı vardır, faydasız hayırsız ilim evladı vardır...ömrü zayi etmek vardır..yetiştirdikleri elinde eziyet çekmek ve safa sürmekte vardır..

ve erkek-BAba adlı  ilk ANnedir...  BAba spermleri ilk üreten  olarak,  kız ve erkek çocuklarına ilk taşıyıcı hamildir..bir süre sonra bu ,O AĞACIN ALTINDAKİ BEYAZ  SÜT MAYİ NEHRİNDEN BİR MİKTARINI bir  kadına yükler ve bu defa onu emanete hamil-taşıyıcı kılar....ve kadın ise rahminde bu su -beyaz süt damlasına  mensubu olduğu VENÜS-İŞTAR -ZÜHRE YILDIZI   gereği bir suret verir.. ZİRA KADIN, bir bakıma  YARATIMDA YERYÜZÜNDE HALİK ESMASINI TAŞIR ve   DÜNYADA ALLAH ADINA İNSAN YARATIR ..

hamile kadın ay  ,nefsin temsilcici olduğundan bir damla MİLKWAY den alınmış KUT- RUH a  (madde de sperm=MENİ =BEN )bir nüfus kaydı düşülebilmesi için ona suret verir.. onu eti ile kanı ile ve sonunda sütü ve emeği ile besler ...O BİR DAMLA SUYU bu defa ortaya adeta buda insan diye çıkartır ...yani BAKARA SURESİ BOŞUNA DEĞİLDİR..ana baba hizmetkar -kul sığırları ,ademle havva ile cennetten bir kara saban ve buğday ile,  bu  İŞ-EMEK-EKMEK=ÖZGÜRLÜK İÇİN birlikte GELMİŞLERDİR..

sabilikte VENÜS mabedi kare içinde üçgenmiş...ve  madde imgesi karedir..mana ise üçgen..işte bu 7 li sistemle insan suret alır..

3 GEN -3 üzlerin evliliği..bir asaya sarılı iki yılanla ,asanın kendisini temsil eden asli yeşil yılanın evliliğidir bu.. erkek daima 2 eşlidir..kadınsa hayali kadar..

ve AY MABEDİ SEXİZ -8 GEN dir..  8 dönüşümdür.. 4 unsurun ,antileri olan diğer 4 unsurla evliliğidir... 8 gen daireye en yakın olan şekil olduğundan , daire bu mabedde tamamlanır..

AY güneş in eşi ve AKLI -nefsi kül sembolü kabul edilir.. yani güneş aklı külken ,ay onu dünya çocuklarına hikmet ve bilgelik olarak yansıtan bir aracı- dengeleyici-indirgeç bir  AY AYNASI antendir ki ,bu kurum yeryüzünde daima ANNE ile sembolenir..  çocukları ve aileleri  ve etrafı ile ilişkilerinde erkeğin yegane BAĞLANMA KABLOSUNUN  KADININ OLMASI HEP BU YÜZDENDİR.. çünkü her çocuk  annesine görünmez bir göbek kordonu ile hala bağlıdır (* hakikatte ise herkes sağ ayak baş parmağından ruhuna bir iple bağlıdır.. .herkesin ipi kabiliyeti kadar kendi zaman çıkrığında dürülüdür)..
 kadının hormonları ve yumurtasının doğurganlığı -kanaması ay gibidir.. 27-28 esmalı ay günü periyodu manende takvimsel  devam eder.. 30 gün bir anka simurg kuşu demektir.. ve bir ay devriyesi sonunda  ay kuşu yeniden küllerinden doğarak güneşe uçabilir ve ilk hali gibi yine güneş olur ....

mitolojilerde KOVA BURCU nun sahibi ilk baba gezegen URANÜS (satürn) dür..o zalimdir ve üremeyi yani maddeleşmeyi red etmektedir.. mısır da o  PTAH ken(oğlak-teke burcu ) , aynı kaderin bir alt versiyonuyla yavaş yavaş aşağıya inmeye karar vermiş ve  sonra esmasını çoğaltıp yeni bir isim alarak OSİRİS adıyle  KENDİNİ BİLMEK- VAHDETİ VÜCUD ÖĞRETİSİ OKULU KURMUŞTUR.. ..onun 14 parçaya ayrılan vücudunun ,üremeyi temsil eden organı nil nehrine düşmüştür.. ve  o organ nil balıkı ohannes tarafından yenmiştir ki, bu babayı bulan balıklar, o ağacın altındaki mani -meni-beni denizinde içindeyken bu anıyı yaşarlar ve   bugünde, zihin rüya kodlarında dervişleri vakti gelince -mutmainne makamında, KALBİNDE OSIRİSİN O SIR İSMİNİ SÖYLEYEREK ,KALP ÇOCUĞUnu  selamlar..

ohannes nil balıkı zamanla okyanus adını almış ve okyanusun köpüklerinden= ZANLARDAN -menisinden  BOĞA  burcu simgesi olan VENÜS yıldızı temsili olan AFRODİT adlı AŞK TANRIÇASI -KURAL TANIMAZ TABİAT olan  DİŞİ YARATIK ZUHUR ETMİŞTİR..kendisi bir deniz SEDEFİNİN İÇİNDEN BİR BEYAZ İNCİDEN ÇIKAR... YILDIZI VENÜS tür..yani suretlerin yaratıldığı-her varlığın suret aldığı ve diğer gezegenlerin tam aksine dönen tek yıldız olan venüs-iştar  ki, namı diğer adları sabah yıldızı -çoban yıldızı-güneşin ikizi vs dir.. .......günü cuma ve rengi yeşildir.. geometrisi kare içinde üçgen yani 7 lerdir....7 kandilli süreyya-7 kızkardeş in 7 harami erkek kardeşle evlenmesi gibi...her şey bu 7 lerin arasında olup bitermiş ya ,ondan..

uranüs ve oğlu satürn =kronos yani zaman adlı babalar çocuklarını daima yiyerek öldürürler.. FENAFİLLAH ..fakat kızkardeş eşleri olan GAYA -TABİAT ise buna dur der ve oğlu zeusu ,babası  satürn-kronos'dan tam yemek üzere iken kurtarır.. zeus  hayatını annesine borçlu olsa da, bunun intikamını hep freudyen biçimde almak ister ..yani PERDE ARDINDA aynanın SIRRI KARANLIK MAHREM YERİNDE BİR NİSA NIN bir LEYLA -LEYLİN OLMASI ONU HEP HUZURSUZ EDER..ve çocuk babanın sırrıdır çözülemez muamması devam eder..çünkü o çocuk dünyada baba adını alsada, gömülürken cenaze namazında ana adı ile gömülür..yani zahir de babaya aitken, batında herkes anaya aittir ki "RAHİYM ESMASI MAĞFİRET EDEBİLSİN"...

mısır, piramit -rahmanın-kapsayıp koruyan çadır sembolü önünde yatan kapı bekçisi sfenks aslında ra nın gözünden bakan kızı ve eşi ve annesidir.. sana gözümün bebeği gibi baktım ,SENİ GÖZÜMDEN BİLE SAKINIP, KISKANDIM - SENİ GÖZÜM GİBİ KORUDUM var ya hani!!işte o mana .. :-) 

GÜNEŞ (RUH) ,
AY (NEFS)  ve DÜNYA (MADDE BEDENİ )  adlı üçüzlerdir....
bir göz ancak bu üçlü  GÖREN, GÖRÜNEN ve YANSITAN ile görebilir.. gözün ferine ,kutsal ateş olan göz nuru yani kut denir.. eski türklerde kasede içinde sunulan ve için aleme alemdar olmak anlamı  KUT-RUH  budur... mısır da ra nın göz yağından ilk kandil uyanmıştır ki, bunun adı da kut-ruh dur..yani bizde de anadolu da gözünün yağını yiyeyim vardır ya hani.işte kut soyut öz ateş,ruhsal ateş enerjisidir..mısır da mesela bunun resmini dahi yapmışlar..adı TAHTAKİ UÇAN GÖZDÜR.. sümer ölüler kitabında da ölü diriltmede bu uçan göz ve kut ile VENÜS yani İŞTAR ın  ölüsünü yeniden diriltme-kemiklerini toplayıp etlendirmek  ilmi dahi tüm detayları ile  vardır....


ve biz gelelim yine baba  zeus'a..yani büyük mavi talih ve sembolü ÜÇGEN olan JÜPİTER e...  zeus, annesi sayesinde babasının midesine gitmekten kurtulup, diğer kardeşlerini de baba midesinden babasını KUSTURTARAK nasıl boşaltıp çıkarttı ise , kendiside fenafillah makamlarını yaşamaktan, yani ETİMİ YE KANIMI İÇ!! ETİN ETİMDİR KANIN KANIMDIR- LAHMİKE LAHMİ DEMMİKE DEMMİ anlamından asla kurtulamamıştır..devriyelerde o da kusarsa rahatlar ve O DEVGEN YILAN SOYU korkularından ,korkusunu kusarak boşalır ki ÖDÜ PATLAMASIN , değil mi Sevdiğim?!..

ve .. zeus un  aşık olup evlendiği İLK KARISI  HİKMETin sembolü olan METİS i hamileyken yediğini biliyor muydunuz..bilmiyorduk değil mi Sevdiğim?!!

baş tanrı zeus , akıl -bilgelik-hikmetlerin sembolü metisle evlendiğinde ,metis hamile kalır..yine zeus un annesi GAYA=YERKÜRE=TABİAT  devreye girip , bu doğacak çocuğun oğlu baş tanrıdan daha akıllı ve yetkin olacağını haber vermesi ile oğul zeus ,annesi gaya nın kurgusunu yaşamaya başlar ve hemen hamile karısı hikmeti yani nefesler ilmi METİS i  yutar (nefes mi buğday mı istersin ? :) ....ama vakti saat gelince zeus baş ağrısından duramaz..o zaman ne yapar zeus?!.. yeraltında -zamanın efendisi demir kazık - kutup yıldızı olan demirci yi çağırıp, başını balta-kılıç ile yardırtarak ,başının tepe çakrası içinden ;KOÇ BURCUNUN sembolü olan ATHENA yı doğurur..yani  bir elinde ADALETİN TERAZİSİ, diğer elinde ADALETİN KILICINI TUTAN  akıl ,zeka ve bilgelik tacı sembolü kızı athenayı.. athenanın ayrıca ATEŞ ARABASI vardır ve tüm sanatlarda mahirdir.. zeus, KIZINI ALTIN BİR GÜNEŞ  SEFİNESİ gibi merkaba-merhaba diyerek aklından   DOĞURUR.. ve böylece HİKMETİ KENDİ AKLINDAN DOĞURURAK tekamülünü tamamlar .. artık o da ALTIN CEVİZ anlamlı ZEUS makamına gelir..çünkü mavi üçgen aslında altın bir üçgendir..
KA yı selamlama

(*mesela amerika özgürlük heykelinin başındaki o güneş ışığı tacı kadimden-isis den alınmadır.. taç çakrası aydınlanmış ve hakiki taçı takmış tanrısal kimliği HİKMETİ-SOPHİA yı semboller..bunlar zamanla akıllarından BOYNUZ-HORN -GÜNEŞ UÇ LARI ÇIKARTMIŞ OLARAK TASVİR EDİLMİŞLERDİR ve boynuzlu taç takmakla zülkarneynlik sahibi olacaklarına inanmışlardır.. ..aslı güneş açı evleridir..)


bir tanrı bile olsan tekamülün bitmez.. sana yaratılıştan verilen erdemleri bilgelikle -hikmetle -dişi enerji denen TABİATIN YARATICI KESRETLİĞİNİ KENDİNDE CEM ETMEĞE MECBUR ve  MAHKUMSUN Kİ ,BAŞARASIN..

şu halde zeus başta annesi GAYA =TABİAT=DÜNYA ile hayatta kalmayı başarır..ve  zeus ilk karısı HİKMET=SOPHİA = BİLGELİK -ERDEM =nezaket ile tekamül ederek incelir, zorbalıklarını kontrol etmeyi öğrenir.. ..
ve zeus  ,altın ceviz -samedi akıl olana dek ,3 defa doğar...birinde babasından anasına doğar..diğerinde anasından dünyaya doğar...diğerinde hamile karısı metisi yediği için de ,karısını yeniden ebedi bakire-BAŞAK BURCU =HİKMET =NEFES=BUĞDAY =EKMEK  olarak kendisinden doğurur..ama bu defa kendi aklından  ve 3 üzleri tamamlar.. ..

ASIL YILAN-GEN  KİM İLMİ...

YAY BURCU olan JÜPİTER 'in sembolü mezopotam da zeus un üst versiyonu MARDUK tur..o  marduk ki, kozmik evreni anlatan  LATİF  vücudunun  içinde, evrenin saat dişlileri gibi çarkı felek kutup sistemleri   -galaksileri işlerken  ve altına sal olarak aldığı boynuzlu yılan nefsi tiamatla çizilmiştir.. kimsenin yenemediği tiamat aslında  mardukun kendi TABİATININ NEFSİ dir.. ve birlikte yaptıkları " tatlı su ve tuzlu su savaşında marduk , tiamatı YENMİŞ "ve kozmik yaratım sularında  o nefs canavarını YARATICI ve taşıyıcı GENİ olarak  kendisine taşıyıcı bir araç - SAL yapmıştır..böylece  RA nın  KAYIĞI  daima yol alabilmiştir.. çünkü yol da bu SAL KAYIĞI -genOMdur.. bugün adı DNA =DÜNYA dır.. SALI salli salii ... ve hala insan, tüm alemleri bu genetik yılan kayığı ile ÖLÜLER YOLCULUKLARINDA SEYAHAT EDEREK DEVAM ETTİRMEKTEDİR....

tüm bu mitler hep mısır da göksel YENGEÇ BURCU =göksel anne NUT-NUN dan gelir..mısır  da nut-nun anne aslında her gece güneş olan kocası -oğlu RA yı yutar ve geceleri ondan gizli görüştüğü yalancı kazip sabah ışığı SAT ve sabahı müjdeleyen mavi şafak ışığı ANUBİSLE  yani TERAZİ BURCU temsili olan İKİZLER burcuyla BİRLEŞİR..işte geceler leyladır ..mahremdir ..sabaha neleri nereden doğuracağı belli olmaz..SU UYUR ,TİAMAT ADLI SUYUN SEZGİSİ NEFS ASLA UYUMAZ ...

nur cihan..
8 mart kadınlar günü tefekkürü
nuralem7@hotmail .com
günlük tefekkürler içinse

https://www.facebook.com/nur.cihan.963