10 Haziran 2012 Pazar

99 ACVE HURMASI (akik taşlarının) MASALI 14



 99 ACVE HURMASI (akik taşlarının) MASALI 14

Merhaba Sevdiğim ve Merhaba.. neden yazdığımı bilmiyorum ama okurken birden yazmaya başladım yine ,ne ilginç değil mi?. çok yorgunum.. belki 10 saate yakındır kara günlerim içinJ mutfaktayım ve  dondurucu depoya çalışıyordum..  aileden genetik böyle bir takıntım var ne yazık kiJ..yazmayı bugün istememiştim, çünkü yazacak hiçbir şeyim yok.. okumadım da..bakalım ne olacak.. ne yazacağımı bilememek çok tuhaf aslında ve bir o kadarda meraklı ,cazib bişi.. evvet bu hafta nerdeyse kayda değer hiçbir hayalim bile yok.. Sen beni yine terkettin .. Sana daha cazip gelenlere her vakit ki gibi meylettin biliyorum..ama olsun,  sistem öyleJ..biz beklemeyi, sürüne sürüne öğrendik nasılsa..

ve Sevdiğim geçen sefer unuttuğum bir şey..ben 12. Masalımdan sonra bu makineye girememiştim yineJ..kendisini kilitlemiş.. aldığım yere gittim…o sevgili aklı maaş Google efendi programını silip baştan yüklediler..böylece evvelden de olan tüm yavaşlamalar filan iyileşti şükür..üstelik çocuklar bana,  klavyede “şapkalı â “bile yazmayı öğrettiler..aslında birkaç yıl evvelde bir defa öğrenmiş ,çok zor geldiği için unutmuştum..ben mükemmelleşmek istemiyorum biliyorsun değil mi?. meşrebime ters.. hatalı ve kusurlu, defolu olmak bana, bence çook yakışıyor.. böyle daha rahat.. insanlar ön yargılı oldukları için dış görünüşüme ve cehaletime bakıp beni kolayca beğenmeyip harcayabiliyorlar ki, bu muhteşem bir rahatlıkJ…teşekkür ediyorum..
….
birde hastalıklarımız için alternatif ama sünnet de olan bazı şifalar da var biliyorsun Sevdiğim. evvelki yıllarda  yazdığım gibi, yine beni oraya götürmek istedi arkadaşım.. ama ben o şeylerden ve kandan çok korkuyorum..ve onlar öyle çok ısrar ediyorlardı ki;  korkumu yenmek ve gerçekten iyi geldiğine de inandığımdan, her defasında “kesin geleceğim” diyorum .. ama rüyamda hep oraya gitmem yasaklanıyor ki, ben de söyleyemeyeceğim nedenini biraz anlıyorum.. ama bu defa, geçen ay ve bu haftaki davete inanılmaz ve komik  bedensel –yani onlarında kabul etmediği hasta tipi itiraz geldiJ ve tabii hayaller.. Sana yazacağım.. aslında onlara serbest olan şey bana neden  yasak hala çözemedim de..

7 haziran perşembe.. bir yerdeyiz..masada tanımadığım genç biriyle omuz omuza oturuyoruz..öyle bitişikiz ki kendimi göremiyorum.. keyfekeder, neşeli ve zevkli.... orada olan& olmayan herkesler de  o keyfi istediğinden ,o çook hoş kişide bunu reddettiğini anlatabilmek için neşeyle kalkıp sahne piste çıkıyor..neşeyle anfora tarzı ince uzun ikili davulunu çalıyor .. ve o şeyden herkese yokmuşu  anlıyoruz..(ben bu “ bu herkes için değil, siz istemeyin anlamını”  matrix i ilk izlediğimde ve hayatım altüst olduğunda da bir iki defa görerek öğrenmiştim.. )ve ..aa..masanın üstü silme cep telefonu ile dolu.. kendiminkine gelen mesajı okuyorum…şunu anlıyorum..bir yerde bir şey varmış ama o iptal olmuş..”iptal haberine geri dönenlere ve geri dönmeyenlere teşekkür ediyor”du mesajda.. uyandım ve düşündüm ..gideceğim yere söz verdiğim için hazırlanmaya  kalktımJ…sonra arkadaşımı aradım.. henüz sabah 6 civarı üstelik.. ikimizde gülmekten ölüyoruz galiba.. kandan ve acıdan yana öyle korkaktım ki, kendi kendime bilinçaltımdan böyle yapıyordum diyoruz tabii..  Ya Rabbim yine teşekkürler..”eyy güzel uyku nerdesinJ”..ve yine uyuyoruz tabiii..sanki bir  tren-otobüsteyiz..ben bir koltukta oturuyorum..önümde sırtı bana dönük biri var..hani Sevdiğim “onu yanlış kullanıyorsunuz” bağırtısına maruz kalan-hakkında afname yazılan..işte solumda kapkalın bir perdenin arkasında gözükmeyen biri ile neşeyle gizlice konuşuyor..birden o perdeden tanıdığım biri ,tuhaf bir gaga şeklinde gözüküyor.. sonra o gagada çözülüp kurdele tarzı bişi olup çözülerek aşağı düşüyor.. ne  tuhaf diimi ..ve sağma dönüyorum.. bir masa..sol yanda İbrahim, karşısında Cihan ve pembecik önlerinde beyaz tabaklarla oturuyorlar.. elimde küçük bir tabakta sarılmış dolmalarım var.. onlar çok kıymetliymiş, kıyamıyorum..her birine 1 er tane veriyorum.. Cihan hemen yiyor ,görüyorumJ..pembeciğe verirken çok düşünüyorum, naz yaparken yaparken başkasına verir diye ona küçük bir sarma veriyorum.. ne tuhaf bi hayal ..

9 mayıs cumartesi.... sabaha doğru sık sık uyandım..kalbe yansıyan bozulmazmış.. çünkü… Sevdidğim o bölümü hatırlayamıyorum… ve yine başka bir yere taşınmışım..galiba burası çok kaliteli..güzel. her yer paket dolu..ben yine siyah ve gri renkli giyinmişim.. bir yere gidecekmişim, aşağıya inmişim… ama gece serin olur diye evden siyah hırkamı aşağı atmalarını istiyorum.. evde bana yardıma gelmiş mutlu insanlar var ..işte  yukarıdan evden bana hırka yerine krem renkli elde yapılmış saf  yünden bir derviş haydari yelek atılıyor.. o katlı ve ıslak.. sanki o yelek terden öyle sırılsıklam olmuş anlıyorum… siyah bir arabanın arka koltuğunda ona özlemle sarılmış, ağlayarak tek başıma yatıyorum.. galiba ben Seni çok özlemişim Sevdiğim değil mi?.. ama herkes çok mutluydu bu hayalde ..

ve Sevdiğim bu semboller beni ürkütür.. unutma ki sorumluluk yok.. yazdığım için olduğuna inandığım hastalıklarıma bak.. daha fazla yük taşıyamam.. istemiyorum.. zaten bak, yelek katlı ve ıslak.. ve benim allerjim var.. öyle bir şeyi giysem kaşınmaktan ölebilirim ve sinirden herkesi mahvederim.. üstelik ben sıcağa asla dayanamam, hem kendimi hem etrafı yakar yıkarım nefessizlikten.. izninle kendime kumaş seçeyim istersenJ ..ipek, keten, kaşmir tarzı olabilirJ..şimdi istersen bana dilediğin kadar kızabilirsin..ben Senin en nankörünümJ..sadece Seni SEVECEK ve başka hiiiiç bişey yapmayacaktım unutma lütfen..

10 mayıs pazar..Sevdiğimm aslında dün gece sabaha dek oturup bu masalı yazmıştım.. düzeltmelerimi kontrol ederken de gün ışımıştı.. artık dayanamadığımdan uyudum.. sabah 8 bile olmadan inanılmaz bir bacak ağrısı ile uyandım.. buna alışmalı mıyım peki?.. mecbur kalınca inadımdan vazgeçip dua bile edebiliyorum biliyor musunJ…bu acının aynını hissettiğini ilk defa düşündüğüm için bekledim.. sonra da yine yazıma döndüm..daha okurken uykum geldi ve uyuyakaldım ve tuhaf şeyler gördüm. hemen hiçbişi hatırlamıyorum ama kaydetmek istiyorum..sadece çook uzak ve derinlerdeydim diyebilirim..bir anlam arkeoloğu olarak bence bu önemli.. ilerde çıkan şeyler için gerekebilir değil mi?..

her şey puslu ve eskiye ait gibiydi.. bir dehliz gibi yere gittim. dişçi neşe hanım varmış, ona muayene olmak istedim..ama o başka anlamlar peşindeydi , bir şey arıyordu, beni anlayamıyordu, tuhaftı ..sonra birilerini görüyorum ki çok iyi tanıdığın o bizi sımsıkı takip eden 2 baba ve aileleri.. eşleri ve nesilleri bu masallara ve tasavvufa acaip merak salıp her şeyimizi gözetip öğrenmeye ve kaydetmeye başlamışlar. ..onlar daha yükseğe çıkabilmek için daha çok öğrenmeyi talep etmişler ki bu bence çoook güzel bir şey değil mi Sevdiğim.. bir yere giriyorum.. orası yerin altında kapısı asla açılmayan bir yermiş.. sanki içeride Ali baba var..eşi dışarıda.. elinde bir defter var.. içeride kumaşlar varmış galiba.. Ali baba kimse onları çalamasın diye bekliyormuş
J..ama çalmayı bırak o içeride mahsur, hiçbirisi anlamıyorlar nedense..o tuhaf ve tozlu kuyu başında duran çocuk orada muz yapraklarından sarılı bir hortum boru görüyor.. ondan sanki bir duyulmayan ses çıkıyor.. meğer içerideki Ali baba bu yöntemle nefes alıp verip dışarı ile konuşabilirmiş.. Sevdiğim ben o duyulmayan sesi muz yaprak borusundan işittiğimde  çook tuhaf bir boru sesi ile aniden bağırdım.. sonra çıkan sesten kendim çook  korkup utandım..aaa orada üstü tozla kaplanmış  küçük bir taş kitabe var ki ,tozların altından şu okunuyor.”başlangıçtan beri buradayım ve çıkamıyorum..hep bu sesi çıkarabilecek kişinin gelmesini beklemiştim..bu ilk defa oldu”..Sevdiğimm ben okuduğum her şeyin tesirine girip hayallerimde görebilirim biliyorsun.. gerçi dün Taberi’den hiç bişi okumadım ama evvelki günlerin etkisi de olabilir.. beni koru lütfen..ve Cihan da benle gelmek istiyor..tuhaf yerlerdeyiz..ben iz sürücüsü gibiyim..bir yerlere girip çıkıp kontrol ediyorum..  burada bir peygamber  kabri var sanki.. .ve hz Meryem kucağında bebek İsa aleyisselamla bir heykel gibi yüksek bir yerde duruyor...onlara ait hatırlayamadığım şeylerde var..
ve gelelim gerçek hayata  Sevdiğim..gördüğün ve anladığın gibi hala Muhammedi neş’e de bir Müslüman olmaktan kaçıyorum.. bu hafta bunu düşündüm.. ”neden?” diye.. çünkü sorumluluğu çok ağır..böyle birisi demek; tüm dünya insanlığına bedel birisi demek ki, böyle bir şey ,beni kat be kat aşar.. diğer neşelerde dolanıyorum ki,  bana en uygun olan hangisi-çaktırmadan  onu  anlayabileyim diyeJ..
geçen face de bir resim yayınlandı..üç adet değişik margarin parçası  ve gerçek bir tereyağına aitti.. karıncaları salmışlar.. margarinlerin hiç birinde tek bir karınca yokken tereyağın üstünü karıncalar kapatmış.. ne acı değil mi Sevdiğim.. hayvanların bile yemediği şeyleri para verip, alıp yiyoruz..üstelik bilim adamları- gıda doktorları onaylı şeyler bunlar.. gerçekte ise bugün sofralarımızda pek çok hazır gıdayı hayvanlara döksek hiçbiri yemiyorlar nedense.. demek ki bizler onlardan aşağı bir hale geldik ki bunları yapıyor, yaptırıyor, reklamını çekip onaylıyor ,satıp alıyor ve yiyoruz.. ve biz Muhammediyiz öylemi? böyle gıda üretimine izin veren ve üretenler Muhammediler öylemi.. asla!!..bir tanesi bile!!..bunca ilim ve teknolojiye bugün bir tek hastalıklı insan kalmaması lazım değil mi peki?. ama neden ya peki, sürekli yeni yeni hastalıklar çıkıyor, kesip biçilmeyen ve  o doktor bu hastane sürünmeyen ve bu sürümden pirim kazan misali hiç bitmeyen bir ticarete dönüştü tıp.. o gıdaları yiyen, doğru  ilaçları içemeyen insanlar nasıl şifa bulabilirler ki?.. nasıl?. ve bir bina düşünün.. her yanı ,altı üstü elektirik hatları ile dolu ve dünyada ne var ne yoksa her şeyde orada dolu..tv ye bas izle, radyodan, telefondan dinle…eee bunca elektrik akımını topraklayan, toprak heykel insanın nötürleyiciliği de bir yere kadar değil mi peki?.. artık bu toprak heykeller bızttlayama başladı haberimiz olsun

ve ben ilme-bilime çok inanıyorum. tabii ÂLİ ‘den ÂLİ’ ye ESMASI yüzünden  de ikimizde karşılıklı olarak bu şekilde yürümeye taaa en baştan el mecburuz.. . zaten meşrebimde bu mihval üzere olduğundan yürüye yürüye, okuya-yaza-araştıra-sora, bozup hata yapa yapa gidiyorum..ben her manevi şeyin bilimsel olarak da algılandığının –yaşanıldığının, lakin bunu maneviyat ehlinden başka hiç kimselerin anlayıp-farkedip-kabul edemeyeceklerinin de bilincindeyim..  şimdiye dek öğrendiklerimizle dünyada keşfedilmiş ne varsa isimlerine şöyle bir baksak mesela; hemen hepsinin masonik –hermetik-isis-KABALA rahiplerinin bugünkü takipçileri tarafından keşfedilmiş veya icad edilmiş olduğunu anlarız.. hepsi Yaratıcımızın bir esmasına VE O ESMASINI YÜRÜTEN BİR  KUL YARATTIĞINA ait…yani geçmişin simyacı ve kimyacıları hep her daim aynı yolu takip edenlerden oluyor..dışarıdan asla kimse bu alana giremiyor..bu islam tasavvufunda da böyledir.. gelmiş geçmiş sanat yada herhangi bir şeydeki en zirve isimler her daim seyrü sülük görmüş gerçek irşad ehlidirler.. diğerleri olsa dahi,onlar gelip geçicidirler, kalıcı esercilik sadece Yaratıcının  kün iradesi ile tecelli ettiği kişilerle olur.. Allah, hz peygamberimize miracında İnsan  dan tecelli ettiği içinde, bu, bugün aynen devam ediyor..yani İnsan-ı Kamili anlayıp bilmeyen herkes istediğini bilip anlasın ,hakikatte o ,sadece ve sadece içi boş bir cahildir..

 …  tıbba da sonuna dek güveniyorum ama onu AŞKSIZ ,sadece para-şöhret kazanmak  için bir MESLEK  OLARAK yapanlarınsa çok azına.. bana göre öğretmenlik- doktorluk en kutsal mesleklerden.. ve en kötüye kullanılanlardan şu zamanlarda değil mi Sevdiğim.. hep sahte mürşitlerden dem vuruyoruz.. oysaki sahte anababa, sahte karıkoca, sahte evlat, sahte kardeş, sahte işçi, sahte patron, sahte üretici ve alıcı ,sahte doktor, sahte öğretmen ve diğer tüm mesleklerin sahtelerinden ortalık geçilmiyor.. nereden anlıyoruz.. tabii ki kendi üç kağıtlarımızdan.. hep torpille, ayak kaydırmayla, ehline değil de nefsimizin sevdiklerine işleri verdiğimiz için hem madden hem de bedenen toplumca hastalandık.. haklıların; haksızlığa dilsiz şeytan oldukları için onlarla aynı bir sayıldıklarını da unutmamak  lazım  tabiii..zulme rıza gösteriyoruz..Allahın esmalarına zulmedilip, tecavüz edilmesine hep birlikte yardım ediyoruz.. ŞİMDİ DÜŞÜN..EZİYET EDİP ZULMETTİĞİN,HORLADIĞIN,HARACA KESTİĞİN KİM MİŞ?

Hak edenler hak ettikleri yerde değil.. tüüüm esma mesleklerindense  şimdiki konumuz ,mesela akademisyenler ..bu meslekte devlet onlara çok az  para verir..ne okurken nede aileyken insan gibi yaşayacakları ilimlerine yakışır bir ücret alamazlar.. esas ana huzursuzluk kaynağı da budur.. çünkü herkes gibi tüketim  toplumu haline getirilmiş bir düzene boyun eğmek zorunda bırakılmışlardır.. mesela bugün özel hastaneler hakkındaki dedikodular ayyuka çıkmış.. doktorlara az ücret verip, diğer ameliyelerden pirimle onları geçindirmek gibi.. tıp yemini artık geçersiz tabii….ya vicdan?!!..geçen bir dünya raporu okudum ve utanıp üzüldüm..organ nakli hırsızlığında bizim Müslüman??!!! ülkemiz en önde giden aracıymış?!!((tabii ki iyi  ve dürüst olanları tenzih ederim, onlar olmasaydı bugün bunları dahi konuşamazdık….))


ve onlar, kendi camialarındaki ayak oyunlarını herkesten fazla bilir..iş bitiricilik, tepedekine yakın olmak ilimden daha değerli artık ne yazık ki.. emaneti ehline vermeyen akademik camia, bugünkü Türk milli müfredatının ve gençliğin ve aile hayatının  ve inancımızın içine etmiştir.. ne yazık ki bu böyle.. çocuklarımız ve aileleri arasında inanılmaz uçurumu aslında onlar yapmışlardır.. nasıl ki ben masallarımı yazarken her şeyin en kökünü gidip okuyup, araştırıp, kolayca her şeyi birleştirip bulabiliyorsam; bizim  bugünkü insanımızın, bizlerin hastalıklarının kökeninde de, bizim en az 10 yıllımızı verdiğimiz müfredat=yaz-boz tahtası tedrisatımız yatıyor..


siyasetin kirletmediği tek şey yoktur.. siyasetçiler en çok dini=dini meşrepleri kullanır ve dini de kirletirler-meşrepleri-halkları birbirine düşürüp kan döktürürler.... ama suç bizlerde.. eğer bizler gerçek Muhammedi Müslümanlar olabilseydik=marifet sahibi=hak ile batılı ayırım kılıcına da sahip olabilirdik.. ve o zaman bu şerefsizlere hesap sorabilirdik.. askere, "bizim evladımızla evladımıza nasıl kıydırır ve bu derece güçlü bir orduyla, nasıl beş para etmez bu çapulculara yenilirsin?" diye hesap sorabilirdik.. buna hakkımız yok mu? Var… onların ölüme yolladıkları çocuklar bizim ..İslam dini  şehitlik inancımızı sonuna dek sömürüp, başındaki örtüsü yüzünden kapısında köpek gibi bekletip, içeri almadığı aşağıladı o analar bizim.. ve o  şehit olsun diye ellerinden çocukları alınan inançlı analar bizim…ve onlarında maaşları bizim vergilerimizle ödeniyor değil mi?.. peki onlar halkı seviyorlar mı?!!. siyasiler ve asker kendilerine verdikleri hakları ve özerklikleri halkada sunuyorlar mı?!! demokrasi bu mu?!!

ve harcanıp giden ömürlerimizin, oynanan  tarihi kimliğimizin, aşağılanan kişiliğimizin, sürekli genetiği oynanmış şeylerle genlerimizi bozup Türk Milletini kısırlaştırıp yok etmek isteyen= dünyayı yöneten birkaç ailenin yapmaya çalıştığı şeyi de kör gözümüz açılırsa  bir nebze de anlardık.. Ortadoğu da oynanan oyunla bizim Güneydoğumuzda uzun yıllardır oynan oyun hep aynı.. ama bizde bu salaklık oldukça daha çoook onlara hayran hayran aval aval bakar dururuzJ..(gülünecek şey: öküz-sığır=aval-bakarJ)

bugün medyadan; bizi uyuşturup oyalamak için  şehvet şöhreti olarak sundukları-göz boyadıklarının, acaba kaçının “iç sireti  insan” diye hiç düşündük mü?.. ya o sahte yüzlerin arkasındaki kimliklerini?.. ya da Hak nasip etti de gördük mü şeytanı-cinleri-hayvanları.. o şarkı söyleyip şow yapan ve ve tüüm dünyanın üstüne kilitlendiği  uyuşturucu ve sex batağına batmış ,her türlü tuzağa düşürülmüş et kölesi kişilerin bazıları acaba gerçekten insan mı?.. onları o noktalara getirenler kim ve bunu neden yapıyorlar peki?!!..  neden kendi gözlerimizi ve kalplerimizi onlarla kirletmelerine izin veriyoruz.. neden?.. çocuklarımız da onların hayranı…ve neye hayran olup, hangi şeytan pisliğinin izinden gittiklerini anlayamayan bir düşünceleri var..o görüntülerin=kayıtların gözlerden, kulaklardan, beyinden temizliği ne kadar zor ah bilsek keşke..

Ve gelelem  bu masal çocuğunun anladığı sanata Sevdiğim..bugün bir şarkı söyleyen, rol yapan, resim, heykel, müzik yapana sanatçı deniyor genelde değil mi? ben hiçbir zaman öyle inanmadım mesela.. benim için hayatta kendimi bildim bileli en değerli iki meslek vardır.. biri çöpçüler, biride tamirciler= MÜRŞİDLERJ...madde de ve manada bu mesleklerin üstüne sanatçı henüz tanımıyorum tabii ki.. bunlar olmazsa en kral kral bile boğazına dek kendi pisliğinde ölür gider değil mi?. ama kimse onlara hak ettiği değeri nedense vermiyor.. neden?

şuradan-kendimizle hemen olayı çözebiliriz… yani köktenJ..mesela bir insan düşünün hiçbir maddi şeyi henüz yok.. evlendi çocukları oldu, kariyeri yavaş yavaş oldu..ve aslında tüm çileyi onunla birlikte çeken ve ona kimlik sağlayanları da var değil mi? ama bir gün o yokuş yukarı serüven bitti ve rahata, şöhrete, üç kuruş paraya kavuştu.. diyelim ki; hepimiz kolayca bunu kendimizden ve ilk dairemizdeki en yakın etrafımızdan hemen, bulup- bilip- anlayabiliriz değil mi?!..işte o herif, ilk evvela ne yapar?.. azar tabii..senelerin hıncını alır.. geçmişin de.. önce yoldan çıkar.. eşini aldatır, yuvasını dağıtır.. neden daima ilk önce bunu yaparlar peki?..çünküü geçmişi, yokluktaki yaşadıklarını, acizlikte neler yapabildiğini bir tek hakikatiyle bilen eşidir de ondan.. ilk önce geçmişindeki sıkıntılı dönemine şahit olanı yok edip silerek kendisine aydın, parlak, zengin ,şık ve havalı bir yeni hayat kurar.. işte sıradan ve basit ve her daim olan şeylerin ilk  haliJ.. son halini henüz yazmıyoruz tabiiJ..çünkü ne  ekersek onu biçerizi biliyoruz.. niyet önemli, niyet.. adamın niyeti basamakları çıkana dek di zaten.. sonrası Allah KerimJ de… O kerim Allah, bu sefer değişik bir Kerimden tecelliyi seçmiş galiba değil mi SevdiğimJ…n’haber??!!

evet san’at..zan’ât..ben ikisini de bir tutarım..her insan bir sanatçıdır..o insan ve diğer tüm şeyler, isim, sıfat, fiil, eşya, varlıklar bir sanatın dereceli şekillenmesinden başka bir şey değildir.. tahayyül aleminden ,nefesten bir varlığın, heykelinin oluşup, ona yine nefesten can verilip& diri sayılması, en yüksek sanattan başka bişey değildir.. hiçbir taklidi sanatçı ,sonradan yaratılmış bir insan bu yüksek sanata haiz değildir..ve bugün en yüksek deha kabul edilen; fazla kabiliyet ve idrakin deha deliliğine meftun olan sanatçıların asıl delirme sebeplerinden biri belkide  budur.. neden yaratamıyoruz, neden hastalanıyoruz, parasız, aciz kalıyoruz ve ölüyoruz vs..vs..

bizim ülkemiz cumhuriyetle beraber artık bir imparatorluk olmadığı için, bir devlet oldu tabii..ee devlet olunca o cihan  imparatorluğu =pek çok milleti aynı çatı altında birleştirip yaşatan yüksek kültürlü-çok lisanlı –yüksek sanat ve inceliklerde yok oldu....bugün eski İstanbul nezaketi ile konuşabilen tek tük insan kaldı  mesela..eğer onlarla muhabbet ederseniz kendi kabalığınızdan utanırsınız.. o kadar yüksek bir incelik ve kabalık nüansı farkı var aramızda ki, akıllara ziyan yani.((nerden biliyorum?.. kendimden biliyorum tabiii..utançtan yerin dibine geçiyorsunuz..J))... beş para etmez yontularını , bu tür soyut  sanattan hiç anlamıyor bu milleti  horlayarak her yana diktiler birde.. oysaki o eserlerin parasını halk vergisiyle ödüyor değil mi?.. oysa arkeoloji müzesine gidip baksınlar.. sanat nasıl oluyormuş.. kaliteli sanat her daim bilinir ve takdir edilir..soyut sanat diyorlar mesela.. sanatçı anlaşılmıyor diyorlar birde.. onlar kendilerini anlıyorlar mı peki?.. kendisini anlamayı başarmış birisi bunu en yalın ve net biçimde ifade de edebilir değil mi? demek ki sanat anlaşılmaz değilmiş..

öyle olsaydı en soyut sanatı Yaratan ve bizi her an Yaratmaya devam eden, Gerçek  ve Tek Sanatçı olan Allah kendisini bilmek istemezdi.. anlaşılamayacak olsa neden bilmek istesin kiJ?!..

Her meslek bir sanattır..her insan bir sanatçıdır..yaptığı işi Allaha Allahla Allahlı yapıyorsa o en yüksek sanatçıdır
…ve bakalımm..Mesela bir garson sanat nasıl yapar?. gelen müşterisine en güzel itinalı biçimde kendini iyi ve mutlu hissettirecek şekilde davranarak tabii…sanki yaratıcısını ağırlıyor gibi.. ve bir öğretmen sanatçısı..tüm bilgi birikimi, en saf- basit- sıradan hikayelerle öğrencisine aktarabilendir.. çünkü bu tür olanlar hiiiç akıldan çıkmaz.. çünkü herkesin her daim bir hikayesi vardır.. öğretmen çocuğa öğrenmeyi cazip kılabilirse o en yüksek sanatçıdır.. çünkü her gerçek öğretmen bir anlamda mürşiddir.. mıknatıstır..cazibe merkezidir..yaptığı işin sırrına eren bir öğretmen, kendisine emanet edilmiş bu varlıklara aldığını en yüksek kemalle aktarabilir…çünkü bu idrake sahip bir öğretmenin öğrencileri de muhakkak ki ona uygun olanlardan olacaktır.. benzer benzeri çeker yasası.. vee ..elindeki çok az parayla ,bir ay  boyunca insan gibi yaşamayı başarmış her kişide en yüksek sanatçıdır.. çünkü parasızlık ,sefalet, fakirlik kadar yeryüzünde insanın yüzünü ,onuru ayaklar altına alan başka bir şey yoktur.. peygamberimiz efendimiz ümmetinin fakirliğinden Allah’a sığınmıştır..müslümanlık gerçekte ancak çalışan,üreten,tefekkür edip  sürekli yeni yeniden- her an yeni bir oluşumda olup,  manen ve madden çoooook zengin olan insanların dinidir.. ama bize bir lokma bir hırka diye yalan söyleyip uyutmuşlar.. bizde hapı yutup uyumuşuz.. atı alan da Üsküdar’ı çoktan geçiiip zengin, iktidari  yönetimde söz ve hüküm sahibi batılı olmuşJ..

vee  bizim Efendimiz çok zengindi.. mesleği olan ticarette de o şehrin en zenginleri arasına girmişti.. o şehrin en zengin ve en kültürlü ve okuma yazma bilen birkaç kişisinden biri olan bir *hanımefendimizle evlenmişti.. ((*mesela bugün, bizler, hz. Hatice annemizin manasından zerre haberdar değiliz bence..O benim için bir insanın aklıyla ,hayaliyle anlayabileceği bir varlık değildir.. çook özel bir şey OJ…VE BİZİM PEYGAMBERİMİZ 12 KAMERİ AY MİSALİ 12 EZVACA SAHİPTİ.. bu henüz tefekkürü yapılmamış bakir bir alan tabii ki.. her birinin özel ve statüsel manası olsa gerektir muhakkak.. inşallah belki bir gün anlarım…tabii ki çook sancılı olacağını bileceğimden anlamayı da istemem, değil mi Sevdiğim??!!))J bu konudan hep uzak kalmak istiyorum nedense.. ama zorla içine çekildiğimin de farkındayım..

vee daha sonra boykot döneminde O ve O'na tabii olan herkes tüüm servetlerini TEK TANRI ALLAH, dini İSLAM adına harcadılar.. yardımla yaşadılar..3 yıl sonra boykot kalkıp çalışmaya başladıklarında, yine maddi hayatları düzelmeye başladı.. Medine’den sonra ise savaş ganimetleri ve hediyelerle hz Peygamberimiz, gelmiş geçmiş en zengin insan olmuştur.. çünkü eski Yahudi, eski mısır hazinelerine baktığımızda; bir nebze BU KADİM OLAN MADDİ MANEVİ ZENGİNLİĞİ ancak anlayabiliriz değil mi?.. ama hz peygamberimiz; atası hz İbrahim misali, bugünden yarına hiç maddi şey bırakmadığından geleni sürekli dağıttı.. sürekli köle alıp azat etti.. sürekli ihtiyacı olanların ihtiyacını giderdi.. çünkü tüüm hazineler aslında O’nundu ve ne kadar harcasa asla bitmeyecek bir hazine-i saltanat O’nun hükmünde yürüyordu..işte bir türlü anlayamadığımız bizim peygamberimiz  EN YÜKSEK A’Lİ SANATÇIYDI.. ne kendi zamanında nede daha sonraki dönemlerde Muhammedi İslami Müslümanlık tam anlaşılabilmişti….ve  bizlerde, Peygamberimizin  her dönem aynı sabit kalacak olan o ilk halka sahabesi kadar anlayabilecektik O'nu ,ne yazık ki.. ama bu gerekliydi..çünküü herşey basamaklı dereceli piramit misali makam makamdı ..ve en tepe nokta O'na aitti ve daima tek kişiliktiJama hepimiz O’NUN ETEKLERİ ALTINDA,O’NUN ER RAHİMİYET-İ KORUYUCULUĞUNA SIĞINMIŞDIK DA AYNI ZAMANDA Kİ BUDA BULUNMAZ, EŞİ BENZERİ OLMAYACAK YEGANE NİMETTİ.. işte bu yüzden İslam garip gelmiş garip gidecekti. .O'nun manasına çok az kişi gerçekten erebilecekti. .ama  çok az kişide hakikatte bu alemi yöneten ellerden olacaktı.. bunu ister idrak edelim ,ister etmeyelim bu böyle..

Ve BİZİM EFENDİMİZ ŞÖYLE DEMİŞTİR:”GELECEKTEKİ BENİ HİÇ GÖRMEDEN SEVEN KARDEŞLERİMİ ÖZLEDİM”..yani peygamberimizin bu sözünde aslında çok büyük bir sır ve hikmet yani ışık-ümid var değil mi Sevdiğim..belki de bu dönemde yani O’ndan sonra  tüüüm nesillerin içinde ve bizlerden sonraki tüüm nesillerin kalplerinde ona karşı muhabbet uyandığında korkmamamız gerekiyordu.. çünkü Yaratıcımız O’na bir söz vermişti: SEN İÇLERİNDE OLDUĞUN MÜDDETÇE AZABA UĞRAMAYACAKLAR “ demişti.. ne şanslıyız değil mi SevdiğimJ..SENİ SEVİYORUM …. 

Sevdiğim ben sık sık, hz Peygamberimizin  yüksek idrak ve yaşama sanatından hatırlayabildiklerimi de Sana yazabilmek istiyorum..çünkü O’nun sanatını anlamadan hiçbir sanatçının sanatını anlayamayız.. bugünkü:” ben sanatçıyım, sizden farklı elit davranışlar isterim"e de bakarız hem..halkı aşağılayıp, kışkırtmak mı sanatmış yoksa" yaratılanla ahenkle dans etmek" mi yüksek sanatmış anlarız.. neden gerçek sanatçı olan, sanat yapanlara dahi ilham verip- taklit edilen tefekkür  emekçileri sanatçı sayılmıyor hiiç anlamıyorum..HİKMET SANATIN TA KENDİSİDİR.. içinde hikmet olmayan sanat sanal ve içi boştur.. gelip geçer sanaldır, ticaridir ,bugün var yarın yoktur.. oysaki sanat denilen şey her daim kalıcı olandır.. kalıcı olmayan sanat değildir.. bugün ki kendini bir halt sanan ben yarattımcı, kibirli sanatçı takımı; Allah’ın sanatı ile kendi sanatlarına şöööle bir böön bönn durup, bakıp, tefekkür etmeliler..

mesela, YARATICIMIZ HİÇ BİR SANATINDA DURAĞAN DEĞİLDİR..HERŞEYDE RUHUNDAN, NEFESİNDEN HAYAT-CAN-DİRİLİK VARDIR..her yarattığı sürekli bir devinim ve dönüşüm içindedir..her an her mertebeden ve her renkten, her meşreb ve her huydan tezahür edip görünebilirler. .işte manzara o yüzden doyumsuzdur.
.
ateşe bakmak, suya bakmak, havaya bakmak, güzelimize bakmak  o yüzden vazgeçilmezimizdir.. oysa bir bir insanın "ben yarattım" deyip Allah'ın verdiği o yetenek esması ile açığa çıkan mesleği, onun çabası ile olmuş bişey değildir..o çalışmıştır amenna..amma ona o esmayı veren Allah, ona verdiği o emaneti ona kolaylaştırmıştır da değil mi?insana düşen Allah'ın kendine verdiği ana esmay ı& yan yardımcı esmaları ile bilip bulup- o has esması na tabii olup,o mesleği icra edip kulluğunu en güzel onunla icra etmektir..işte bu idraka sahip bir kulun yaptığı herşey ancak en yüksek canlı A’li sanat olabilir..çünkü Rabbi hasına teslim olan birinden iş gören ancak ALLAH dır da ondan..


Sevdiğim burada Evvel Zamanımdan bir örnek vermek istiyorum..anlatmıştı ki: "bizim bir pastanemiz vardı..sabaha karşı uyanırdık .. gusüllerimizi alıp,derslerimizi,namazlarımızı eda edip dualarla aşağı imalathaneye inerdik..fişimizi pirize takar zikirle hamurlarımızı yoğururduk..bizim mamullerimizi satın alıp yiyen hiçbir kimse, o mamül vücudundan çıkana dek niyet ettiği  hiiç bir kötülüğü işleyemezdi..kötü yola gidemezdi..ne zaman o mamülümüz bedeninden çıkar  o zaman yapacağı o kötü şeyi hatırlardı.."

işte Sevdiğim benim anlatmak istediğim en yüksek sanata bundan daha güzel  bir  fiil bugün bulamam değil mi?niyeti amele dönüşmüş ve diğer varlıklarda dahi tasarruf eden bir yüksek sanat bu..işte bu kişi ben sanatçıyım demiyor mesela?..gerçek sanatçıyı biliyorda ondan…"fişi pirize taktım" diyor değil mi?....
bu sanat  bahsi hiiç bitmez bence..herşey gibi buda sonsuz biçimde tek bir noktada seyredilebilir..önemli olan tefekkür sanatında yükselmektir ..tefekkür müminlere farzdır..hz  Allah  Kur’an da soruyor:”hiç tefekkür etmez misiniz?! “diyor..”çevir gözlerini bak..bir hata bir kusur bulabiliyor musun?..çevir gözlerini bir daha bak ,bir daha bak!!..” bu ayet her zaman bana çok dokunuyor Sevdiğim..Allahımız kendisine muhatap,sohbet edeceği bir dost arıyor.. ve O'nu sorgulayan,soran,cevaplar isteyen kullarından seçeceğini de sanki söylüyor, değil mi?.. belki:" İLMİ İSTEYENE VERİRİM" DE Kİ GİZLİ SIR DA BURADADIR.. bilmiyorum..
ben dilerdim ki ,geçmişin tüüm zanaat-sanat meslekleri yeni nesillere aktarılsın..ama bu mesleklerin erbabları tüm tavırları-edaları –onları tanımlayan halleri ile aktarsınlar..  çünkü bugün teknoloji ve dünyayı yöneten birkaç ailenin tuzağına düşmüş ülkeler ve eğitim sistemleri ne yazık ki tek tip dünya köyüne dönüşmek üzereler..TEK TİP DEJENERE LİSAN,TEK TİP MODA VE TEK TİP ANORMAL TUHAF GENÇLİK DAVRANIŞLARI v.s vs…biz ancak “test usulü =sadece bu seçenekler vardır = sadece bu seçeneklerden bizim seçtiğimiz doğrudur” beyin mankurt köleliğinden yüksek-soyut islam tefekkürü ile KENDİMİZİ kurtulabiliriz..

fikri hür adamın vicdanı hür olur değil mi?beyni abluka altındaki biri nasıl bir şey üretsin ki..o beynine yüklenmiş programın dışında hiçbir şeyde anlayamaz üstelik.. mesela bu derece yüksek ilim, teknoloji ve akıl almaz teknik imkanın sunduğu korkunç bir lüx var bugün.. ama neden hiç  bir siyasi yönetim ve belediye ve  özel müteahhit-inşaat şirketi; güneş-su ve diğer enerjilerden faydalanıp, insanları su-elektirik –ulaşım faturalarından kurtarmıyor sizce.. bu imkanlarla bu normal bir şey mi sizce??!! Hiç mi düşünmüyor musunuz??. ((Aileleri içten, nasıl geçim telaşı ile parça parça ettiklerini anlamıyoruz değil mi??)) peki Anadolu ya gittiğinizde o köy evlerinin üstündeki güneş panellerinden  zerre kadar da mı ibret almıyorsunuz?!!..bugünkü teknoloji ile bunlar öyle basit ve kolay ki.. peki neden hep birlikte baş kaldırıp devlete böyle bir sistem istediğimizi ve artık fatura kölesi olmak istemediğimizi maillerle bildirmiyoruz.. bu kadarda mı idrakimiz yok peki?.. etrafımızda öyle aç gözlü insan var ki belediyelerle de işbirliği içinde olan; bunlara neden göz yumuyoruz.. onların gözünü ancak toprak doyurur bilmiyor muyuz?.. ama biz yaşarken ve bizden sonra geleceklere,  temiz bir gökyüzü ve yeşil bir toprak ve temiz su bırakmakla yükümlüyüz.. yaratıldığımız toprağa  unsurlarına saygı duymuş ve hakkını bilip iade etmiş olarak dönmeyi istemez miyiz peki? 

 bunu yazdım.. çünkü bende ancak iki  ay evvel bunları talep eden mailimi başbakanlığa yazdım.. üstelik ben son derece cahil bir ev hanımıyım.. neden siz çook kültürlülerde bir güzelliğe güzellik katmak istemeyesiniz ki diye düşündüm.. beynimizi esaretten kurtarmazsak, gelecekte aldığımız nefese hava parası kesecekler haberiniz olsun.. bu acı ama gerçek.. bizi tüp –havasız-penceresiz şehir site binalara=alışveriş merkezlerine mahkum edip içine tıkacaklar..ancak o sitelerin içinden tüp geçitlerle ulaşım yapabileceğiz belki..bu hale gelirsek bunda bizim payımız da büyük olacaktır değil mi?
havamıza sahip çıkmak için önce kendimizi düzeltmemiz lazım.. biz düzelirsek ekoloji ve hava düzelir.. bir kişi bile hastalanmaz..çünkü hava bizim nefesimiz ruhumuzdur..ona yardım edip ona net ve açık bir görüş sağlamazsak, o da bize kendisine verilmiş hiçbir ilmi vermez.. ve biz ölüler dünyası olarak  aynı bugünkü gibi   yaşadığımızı sanırız.. ne demiş Yaratıcımız: “BANA YARDIM EDİN SİZE YARDIM EDEYİM”.. hadi bakalım bu hafta da bunu idrak etmeye çalışalım değil mi?. bizim öyle güzel bir Rabbimiz olan Allahımız var ki  bize inanılmaz ipuçları veriyor.. düşünelim ve kendisini-kendi hakikatimiz olan esmalarımızı, nasıl cüzzi=J irademizle yöneteceğimizi öğrenelim... ve  ÖĞRETİCİSİ- MÜRŞİDİ ALLAH OLAN BAŞKA NE İSTER Kİ, DEĞİL Mİ SEVDİĞİM..SENİ SEVİYORUM VE GALİBA ÖZLEDİMM..
 nur cihan
nuralem7@hotmail.com
10.6.2012
yıldızlar ve yürüyen çocuk..ve yürümek için aşağıya inen bir yıldız adam...